GenelKıbrısManşet

Ersoy: Hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) Genel Sekreteri Dr. Arif Ersoy, sendika olarak dün başladıkları eylem hakkında Genç TV ekranlarında yayınlanan ‘Bugüne Dair’ adlı programa katılarak açıklamalarda bulundu.

 

Ersoy, “Hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz, düzeltilmesini istiyoruz” ifadelerini kullanarak, gerek maddi gerekse manevi olarak sağlık çalışanlarına verilen önemin gösterilmesini istediklerini dile getirdi.

Karşı taraftan olumlu bir hareket gelmediği sürece bu eylemin sonuna kadar gidileceğine vurgu yapan Dr. Ersoy, “Perşembe günü poliklinikler durdurulacak. Devam edilirse, ameliyatlarda durdurulacak” dedi.

Geçtiğimiz hafta 3 saatlik bir ‘uyarı’ eylemi yaptıklarını hatırlatan Dr. Arif Ersoy, “Şimdi ki eylemimiz ise taleplerimiz yerine getirilene kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

TIP-İŞ yönetim kurulu hafta sonu yayınladığı bir açıklamayla eylem kararı aldığını duyurmuş ve 4 maddeyi içeren taleplerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Ardından 5 Nisan tarihinde eylemlerine başlayarak, acil olmayan kurullarda çalışmayı bırakmışlardı.

TIP-İŞ’in 4 maddeyi içeren talepleri ise şöyle:

  1. Sağlık Bakanlığı ile uzlaşıya varılarak düzenlenen hekim kadrolarının Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından münhallerinin ilan edilmesi.
  2. Nöbet ücretlerinin yasal mevzuata uygun şekilde ödenmesi.
  3. Sağlık hizmetlerinin devamlılığı için görev yerinden ayrılamayan kamu sağlık çalışanlarının yemek ihtiyaçlarının karşılanması.
  4. Resmi gazetede 31 Mart 2021 tarihinde yayınlanan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkı’nın 4 ay süreyle durdurulmasına yönelik 74 Sayılı Yasa Gücü’nde Kararname’nin iptal edilmesi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu