KıbrısManşetSiyasetToplum

Ersoy: “Var olan çürümüş rejimi yıkıp yenisini inşa etmeliyiz”

Bağımsızlık Yolu Milletvekili adayı Umut Ersoy BRT ekranlarında katıldığı programda Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı

 

Bağımsızlık Yolu Milletvekili adayı Umut Ersoy BRT ekranlarında katıldığı programda Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.

Ana Akım Medya Bağımsızlık Yolu’na Karartma Uyguluyor

Programın başında süreci değerlendiren Ersoy, televizyon kanallarında birçok kez fikirlerini ifade edebilme şansını bulduklarını ancak gazetelerde yeterince haberlerinin yer almadığını söyledi. Bağımsızlık Yolu’na ana akım medya tarafından karartma yapıldığına değinen Ersoy, hatta adaylıklarının bile diğer partilerin yanında duyurulmadığını belirtti. Parti üyelerinin özverili çalışması ve örgütlü güçleri oranında halka ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Ersoy, uygulanan karartmanın sebebinin Bağımsızlık Yolu’nun fikirlerinin duyulmasını istemedikleri olduğunu söyledi.

Seçimlerden Sonra Meclise Girsek De Girmesek de Mücadeleye Devam edeceğiz

Ersoy, Seçim süreci boyunca, rejim partilerinin yıllarca istikrarlı bir şekilde halkın üzerinde yarattığı hayal kırıklığını, umutsuzluğu ve hiçbir şeyin değişmeyeceği fikrini yıkmaya çalıştıklarını, alternatifinin de mücadele yoluyla yaratılabileceğini anlattıklarını belitti. Bağımsızlık Yolu’nun seçimlerden sonra meclise girseler de girmeseler de ortaya koydukları program çerçevesinde özel sektöre sendika gelmesi, asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesi, ultra zenginlerden servet vergisi alınması, Aksa’nın sözleşmesinin feshedilip kamulaştırılması, Kıb-Tek’in özerk bir yapıya kavuşması, 250 Kw’a kadar elektriğin konutlara ücretsiz verilmesi, her bölgeye kadın sığınma evi ve şiddet önleme merkezleri kurulması, kamusal sağlık, eğitim, toplu taşıma hakkı, sosyal konut hakkı, polisin sivile bağlanması, geçici 10. maddenin kaldırılması, Ankara ile imzalanan protokollerin iptal edilmesi, çağdaş bir vatandaşlık yasası yapılması için mücadele etmeye devam edeceklerini anlattı.

Bir Sosyalist İşçi Partisinin Ana Akım Siyasetle Rekabet Etmesi Kolay Değildir

Bir sosyalist işçi partisinin ana akım siyasetlerle rekabet etmesi kolay bir şey değildir diyen Ersoy, ancak kendilerinin bunun kolay olmayacağını bilerek yola çıktıklarını söyledi. Taşı delenin suyun şiddeti olmadığını, suyun sürekliliği olduğunu Bağımsızlık Yolu’nun da sürekli, durmadan mücadele ettiğini belirtti.

Nereden Gelirse Gelsin Şovenizm ve Milliyetçiliğe Karşıyız

Ersoy, CTP ve UBP’nin ekonomi uygulamalarda çok da farklı olmadıklarını benzer uygulamalarının olduğunu, bir tek Kıbrıs sorununda ayrıştıklarını söyledi. Bağımsızlık Yolu’nun duruşunun net olduğunu ifade eden Ersoy, emekçilerin ve Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini belirleme hakkının yanında sermayenin ve Ankara egemenlerinin karşısında olduklarını dile getirdi. Nereden gelirse gelsin şovenizm ve milliyetçiliğin de karşısında olduklarını vurguladı.

Var Olan Çürümüş Rejimi Yıkıp Yenisini İnşa Etmeliyiz

Değişim örgütlü mücadeleyle gelir diyen Ersoy, bir günde büyük bir değişimin gelmeyeceğini halka aktardıklarını söyledi. Meclise girmeleri halinde emekten yana meselelerin artık mecliste de tartışılıyor olacağını vurgulayan Ersoy, bugüne kadar verdikleri mücadele araçlarına sadece bir yenisinin ekleneceğini anlattı. Ersoy, rejimden veya rejimi daha iyi yönetmekten yana olmadıklarını, var olan rejimin çürümüş bir rejim olduğunu ve yönetilebilecek gibi olmadığını, yıkılıp yenisinin inşa edilmesi gerektiğini belirtti.
Bağımsızlık Yolu

Diğer Haberler

Başa dön tuşu