Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Ersoy’dan asgari ücret eleştirisi

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy, ülkede çoğu işçinin haftada 40 saatten fazla çalışmasına rağmen ek mesailerinin ödenmediğini, asgari ücretin altında bir gelir elde ettiğini savundu.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy, ülkede çoğu işçinin haftada 40 saatten fazla çalışmasına rağmen ek mesailerinin ödenmediğini, asgari ücretin altında bir gelir elde ettiğini savundu.

Ersoy, asgari ücretin “kağıt üzerinde kaldığını” iddia ederek, siyasetin halkın dertlerinden kopuk ilerlediğini ileri sürdü.

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy, ADA TV’de, Nupelda Karabuğday’ın sorularını yanıtladı.

Hükümet ve muhalefete eleştirilerde bulunan Ersoy, sorunların kronikleştiğini ve partilerinin bu sorunlara gerçekçi çözümler üretmek yerine birbirlerini suçlamayı tercih ettiğini savundu.

Asgari ücretin altında elde edilen gelire yönelik çözüm önerisinde bulunan Ersoy, işçilerin giriş-çıkış saatleri ve ek mesailerinin kayıt altına alınarak Sosyal Sigortalar Kurumu’na online olarak iletilmesi gerektiğini savundu.

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Ersoy, Bağımsızlık Yolu’nun henüz parti meclisinde seçim tavrını tartışmadığını ancak prensip olarak her seçimde aday göstermeyi hedeflediklerini söyledi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu