KıbrısManşetSporTürkiye

Erten ve Merve gururlandırmaya devam ediyor

Kıbrıslı Türk sporcular ülkemizi yurt dışında gururlandırmaya devam ediyor

Kıbrıslı Türk sporcular ülkemizi yurt dışında gururlandırmaya devam ediyor. Basketbolda Erten Gazi’nin formasını giydiği Anadolu Efes Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü. Merve Çelebi’nin formasını giydiği Türkiye Kar Voleybolu Milli Takımı ise CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Kahramanmaraş etabında üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

TÜRKİYE KUPASI ERTEN’Lİ ANADOLU EFES’İN

Anadolu Efes forması giyen Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye Kupası finalinde zafer bir kez daha Erten Gazi’nin de formasını giydiği Anadolu Efes’in oldu. Erten’li Anadolu Efes finalde Fenerbahçe Beko’yu 86-72 mağlup ederek bu kupayı 12. kez müzesine götürdü ve kupayı en çok kazanan takım unvanını sürdürdü. Gururumuz Erten Gazi final mücadelesinde 8 dakika 35 saniye görev yaparak 1 sayı kaydetti. Karşılaşmanın ardından kupasını kaldıran Anadolu Efes, büyük sevinç yaşarken Erten de kupayla objektiflere poz vererek kariyerinde, Türkiye Süper Lig şampiyonluğu ve Euroleague şampiyonluğu kupalarının yanına bir de Türkiye Kupası’nı ekledi.

MERVE’DEN MİLLİ TAKIMLA BRONZ MADALYA

Kar voleybolunda Türkiye Milli Takımı ile birçok başarıya imza atan Kıbrıslı Türk voleybolcu Merve Çelebi, yeni bir başarıya daha ulaştı. Merve’nin formasını giydiği Türkiye Kar Voleybolu Milli Takımı, 2022 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Kahramanmaraş etabını üçüncü olarak tamamladı ve bronz madalya kazandı. Merve’li Türkiye, yarı finalde Rusya’ya 2-1 mağlup olarak finalin kapısından dönerken üçüncülük maçında ise Litvanya’yı 15-9, 14-16 ve 15-10’luk setlerle 2-1 mağlup eden Merve Çelebi ve arkadaşları, 2022 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Kahramanmaraş etabını üçüncü olarak tamamladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu