GenelKıbrısManşet

Ertuğruloğlu: Gidin demedim “Gidebilirsiniz” dedim

-Mine İçsel

 

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Güney’den gelen yardımlar konusu

Güney Kıbrıs’tan Türkiye’deki depremzedelere yönelik gönderilen erzakların kabul edilmemesi konusunda kendisinin karar verici merci olmadığını belirten Ertuğruloğlu, bu kararın Türkiye tarafından alınmış bir karar olduğunu belirtti. Rum Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün sosyal medya hesabından konu ile ilgili “Yardımlar kabul edildi” paylaşımı yaptığını ve bu haberi Ankara kaynaklarından aldığı yanıt ile “Yanlış bilgi” olarak duyurduğunu kaydeden Dışişleri Bakanı; “Türkiye’ye gönderilmesi ön görülmeyen yardımı ben nasıl ülkeye kabul edeyim. Tahsin Ertuğruloğlu engel oldu yardımlara diyorlar. Bu durum kesinlikle böyle değil” dedi.

“Benimler aynı ülkede yaşamaktan memnun değilseniz gidebilirsiniz dedim; ‘gidin’ demedim”

Geçtiğimiz haftalarda kendisine yönelik Meclis’te “Kendisiyle aynı ülkede yaşıyor olmaktan utanıyorum” denildiğini hatırlatan Ertuğruloğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kuzey Kıbrıs Tür Cumhuriyeti; bu ülkenin kalıcılığına inanan, bu ülkeye hizmet veren, bu ülkenin kalıcılığına hizmet edenlerin ülkesidir. Bu devlete sahip çıkan biziz. Sizin siyasi misyonunuz bu değil. Size göre ülke Kıbrıs adasıdır. Benim ülkem KKTC’dir. Bu ülkede benimle yaşıyor olmaktan utanıyorlarsa; mecbur değilsiniz yaşamaktan dedim. Ben gidecek değilim, mutlu bir şekilde yaşıyorum bu Türk devletinde. Siz mutlu değilseniz; mutlu olacağınız bir yere gidebilirsiniz dedim; gidin de demedim. Duruşumuzun izahını seve seve her zaman yapmaya hazırız. Bizim utanacak bir şeyimiz yok. Bu ülkeyi Rumun buyruğu altına kim sokmak isterse bunu karşısında dik duracağız. Misyonumuz budur.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu