KıbrısManşetSiyaset

Erührman: Ne ala hükümet

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkedeki sıkıntıları işaret ederek, "Bu kadar sıkıntının içinde esas mesele hükümetin meclis başkanını seçebilmek için ortaya koyduğu yoğun çaba! Ne ala hükümet!" sözleriyle hükümeti eleştirdi

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümet ortaklarından tutarsız açıklamalar geldiğini belirterek, “Bu tutarsızlıklar, ortada vizyonun olmadığı, saldım çayıra mevlam kayıra gidildiğinin göstergesi” dedi.

Erhürman, “Aslında belki 27 milletvekilinin desteğiyle kurulan hükumetin Meclis başkan adayının nasıl 13 kabul, 26 ret oyu aldığını da Başsavcılığa sormak düşünülebilirdi. Yaşadığımız trajikomik durumda bu, yapılan pek çok şeyden daha ‘mantıklı’ olabilirdi sanırım” diyerek hükümeti eleştirdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı’nın, ‘olağan bir dönemde değiliz, asgari ücreti de yeterince artıramıyoruz, piyasayı ucuzlatmamız lazım’ sözleriyle, Başbakan Ersan Saner’in ise ‘zamlar olağandır, hayat pahalılığını ödeyebilmek için zam yapmamız gereklidir’ ifadelerini anımsatarak, hükümet ortaklarının açıklamaların tutarsız olduğunuü bu tutarsızlığın da vizyonsuzluğu ortaya koyduğunu işaret etti.

Erhürman, “Bu kadar sıkıntının içinde esas mesele hükümetin Meclis başkanını seçebilmek için ortaya koyduğu yoğun çaba” sözleriyle hükümeti eleştirdi.

Tufan Erhürman’ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Başbakan Yardımcısı, olağan bir dönemde değiliz, asgari ücreti de yeterince artıramıyoruz, piyasayı ucuzlatmamız lazım diyor. Başbakan ise zamlar olağandır, hayat pahalılığını ödeyebilmek için zam yapmamız gereklidir diyor.

Zam piyasayı ucuzlatmıyor tabii! Asgari ücreti ‘yeterince’ artıramadığınız koşullarda da hayat pahalılığı yalnızca kamu görevlilerinin maaşlarına yansıyor. Bu durumda, çalışmaya ara veren, cirosu/maaşı düşen, işsiz kalan insanlardan oluşan özel sektör pahalılaşan piyasa karşısında yoksullaşmaya devam ediyor.

Açıklamalardaki tutarsızlıklar ortada bir vizyonun olmadığının, saldım çayıra Mevlam kayıra gidildiğinin göstergesi. Bu arada özel sektör ile kamuyu birbirine kırdırmaya devam… Ve bu kadar sıkıntının içinde esas mesele hükümetin Meclis başkanını seçebilmek için ortaya koyduğu yoğun çaba! Ne ala hükümet!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu