KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Esandağlı: Başsavcı’nın da katılımıyla Bakanlar Kurulu toplanacak

Şu anki hukuki durumun bir nevi Araf durumu olduğunu ve karmaşa yaşandığını kaydeden Esendağlı, Saat 14.00'de Başsavcı Sarper Altıncık'ın da katılımıyla Bakanlar Kurulu'nun toplanacağını açıklayarak, tarafların hukuki durumlarını net olarak anlayacakları şekilde gerekli değerlendirmenin Başsavcı tarafından yapılacağını vurguladı

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Bakanlar Kurulu ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun aldığı farklı kararlar sonrası ülkede ciddi bir kafa karışıklığı yaşanıyor. Konuyla ilgili hukuki olarak açıklama yapan Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esandağlı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun dün akşam açıkladığı kararların yürürlüğe girebilmesi için Resmi Gazete’de yayımlanması gerektiğine dikkat çekti.

Yasa’ya göre karaları Resmi Gazete’de yayımlama yetkisinin Sağlık Bakanlığı’nda olduğunu kaydeden Esandağlı, “Bakanlar Kurulunun veya Başbakan’ın bu kararların Resmi Gazete’de yayımlanmasını engelleme konusunda herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır fakat kararlar henüz yayımlanmış değildir” dedi.

Şu anki hukuki durumun bir nevi Araf durumu olduğunu ve karmaşa yaşandığını kaydeden Esendağlı, Saat 14.00’de Başsavcı Sarper Altıncık’ın da katılımıyla Bakanlar Kurulu’nun toplanacağını açıklayarak, tarafların hukuki durumlarını net olarak anlayacakları şekilde gerekli değerlendirmenin Başsavcı tarafından yapılacağını vurguladı.

Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esandağlı’nın açıklaması şu şekilde:

“Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun dün akşamki kararlarının yürürlüğe girmesi için Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor. Peki bu yetki kime aittir?

Yasa’ya göre kararları Resmi Gazete’de yayımlayacak olan Sağlık Bakanlığı’dır. Başka bir ifadeyle Bakanlar Kurulu’nun veya Başbakan’ın bu kararları Resmi Gazete’de yayımlamama konusunda herhangi bir yetkisi veya takdir hakkı bulunmamaktadır. Ama kararlar da henüz yayımlanmış değildir.
Dolayısı ile şu anki hukuki durum, bir nevi “Araf”‘tır; karmaşadır. Saat 14:00’de KKTC Başsavcısı’nın, davet edildiği Bakanlar Kurulu toplantısında taraflara hukuki durumlarını net olarak anlayacakları şekilde gerekli mütalaayı vereceğini düşünmekteyim.
Az daha sabır dilerim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu