KıbrısManşetToplum

Eşek Yönetim Projesi meyvelerini veriyor

Yıllardır çözülemeyen başıboş eşek sorununa bilimsel, insancıl ve kalıcı çözüm üretmek amaçlanıyor

Yıllardır çözülemeyen başıboş eşek sorununa bilimsel, insancıl ve kalıcı çözüm üretmek amaçlanıyor.

BİLGİLENDİRME PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Karpaz’da bulunan başıboş eşeklerle ilgili hayvan refahına uygun, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm üretmek amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi himayesinde, Proje yürütücülüğünü Doğa Parkının üstlendiği, Erenköy Karpaz Belediyesi’nin de destek verdiği, Eşek Yönetim Projesi’nin ilk adımları atılıyor. Proje kapsamında oluşturulacak Bilim Kurulu tarafından düzenlenecek geniş kapsamlı ve katılımlı çalışmaların ardından Eşek Yönetim Planı oluşturulacağı ve hayata geçirileceği açıklanmıştı. Eşek Yönetim Projesi kapsamında bugün Lefkoşa’da ve 21 Aralık günü Dipkarpaz’da bilgilendirme paneli gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Şerife Gündüz, Vet. Dr. Tayfun Çanakcı, Biyolog Tuğberk Emirzade ve Biyolog Hasan Sarpten tarafından gerçekleştirilecek bilgilendirme paneli ile Bölgenin var olan eşek sorununa nihai çözüm fikirleri sunulması bekleniyor.

ATAOĞLU AMACIMIZ, SORUNA BİLİMSEL, İNSANCIL VE KALICI ÇÖZÜM BULABİLMEKTİR
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ağustos ayında projenin işbirliği protokolü için gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı açıklamada; Çevre Koruma Dairesi bünyesinde gerçekleştirilen Proje’nin bilimsel temellere göre tüm paydaşlar için kazanç getirecek şekilde gerçekleşeceğini, bunun garanti altına alınması için de projenin işleyişini denetlemekle sorumlu, Çevre Koruma Dairesi, Veteriner Dairesi, Belediye, Doğa Park, Üniversiteler ve Sivil Toplum Örgütlerinin de aralarında bulunacağı 11 kişilik bir bilim kurulunun kurulacağını dile getirmişti.

BAKIRCI: BELEDİYE OLARAK PROJEYE DESTEĞİMİZ TAMDIR
Yenierenköy – Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı da yaptığı açıklamada, başıboş eşek sorununun yıllardır bölge halkı için yarattığı sıkıntılara vurgu yapmıştı. Bölgenin var olan eşek sorununun nihai çözümüne ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakırcı, Belediye imkanları dahilinde bu Projenin başarılı olması için her türlü desteği vereceklerini de aktarmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu