KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Esentepe’de vaka sayısı 7’ye yükseldi

Esentepe Belediyesi Başkanı Cemal Erdoğan, Esentepe bölgesinde dün tespit edilen 1 vakanın ardından temaslılarına yapılan testler neticesinde 6 kişinin daha pozitif vaka olarak tespit edildiğini ifade etti

GIYNIK ÖZEL – AHMET VAMIK

BRT’de yayınlanan Manşet + programına telefon bağlantısıyla katılarak açıklamalarda bulunan Esentepe Belediyesi Başkanı Cemal Erdoğan, Esentepe bölgesinde dün tespit edilen 1 vakanın ardından temaslılarına yapılan testler neticesinde 6 kişinin daha pozitif vaka olarak tespit edildiğini ifade etti. Toplu taşıma kullanarak Girne’deki işine gidip gelen pozitif vaka nedeniyle bölgede ciddi bir endişe olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bölgede tedbir amaçlı tüm kahvehaneleri kapattırdık. Pozitif vakalarla yakın temaslı olan ve test sonuçları beklenen çok sayıda vatandaşımız var” dedi.

“BAKANLAR KURULU’NDAN KARAR ÇIKMASA DA BİZ KENDİ TEDBİRLERİMİZİ ALACAĞIZ”

“Geçen hafta olduğu gibi yine bölge genelinde testler yaptırmalıyız. Eğer bulaş varsa restoranlarda kapatılacak. Bölgede komşulukların da sonlandırılması gerekiyor. Herkesin herkesle temaslı olduğu küçük bir köy yerinde 6 pozitif vaka endişe vericidir” diyen Erdoğan, “Alsancak-Karşıyaka bölgesinde olduğu gibi Esentepe için de aynı kararlar alınabilir. Şu anda bölgede panik olmaması için dikkatli hareket etmeye çalışıyoruz. Bugün bölgedeki vakaların artmasından endişe ediyoruz. Eğer Bakanlar Kurulu’ndan karar çıkmazsa, bölgedeki işletmecilerle birlikte anlayış içerisinde kendi kararlarımızı alacağız” şeklinde konuştu.

“BÖLGEDE VAKA SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞELİYİZ”

“Dün birinci derecede temaslıları teste gönderdik. Dün yapılan testler neticesinde 6 kişinin daha pozitif olduğunu öğrendik” diyen Erdoğan, “Sağlık Bakanlığı bu konuda çok hassas. Sağlık Bakanlığı ekipleri temaslı takibi konusunda çok ciddi çalışıyor. Vatandaşlarımız da aynı duyarlılığı göstermeli ve vatandaşlarımızın tamamı test yaptırmalı. Köylerde bulaş daha hızlı yayılıyor. Bölgedeki ilk vakamız Alsancak kaynaklı. Bölgemizde ikamet eden ve Girne’de çalışan vatandaşımız Alsancak kaynaklı bir bulaşa maruz kaldı” diyerek, söz konusu pozitif vakanın toplu taşıma kullanmasının da ciddi tedirginliğe neden olduğunu vurguladı.

“VELİLER ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEK İSTEMİYOR”

“Okullar açılmış olsa bile vatandaşlarımız çocuklarını okula gönderme taraftarı değil” diyen Erdoğan, “Bölgede ikamet edip farklı bölgelerde eğitim gören öğrencilerimizin okula gitmesi de sakıncalıdır” uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu