KıbrısManşet

Eser Köksal: Her yangın için farklı yangın tüpü kullanılmaktadır

Yangınlarda kullanılan yangın tüpleri hakkında Gıynık Gazetesi'ne bilgi veren Köksal Yangın Söndürme Cihazları şirketi yetkilisi Eser Köksal, hangi yangın tüpünün hangi yangın türünde kullanıldığını aktardı.

ELİF DÜLGER

Bugün saat 11.35 sularında Gönyeli’de Belediye Bulvarı üzerinde, Mehmet Ali Bener yönetimindeki seyir halindeki GJ 689 plakalı araçta şarj dinamosunun sıkışması ve elektrik akşamlarının kısa devre yapması sonucu yangın meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin gelmesini beklerken alevlerin aracın arka kısmına ilerlediğini göre vatandaşlar yangına müdahale edebilmek için yangın tüplerine sarıldı. İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi ile yangın kısa sürede söndürülerek kontrol altına alındı.

“YANGIN TÜPLERİNİN DE SINIFLARI VARDIR”

Araç için olan yangın tüplerinde Kuru kimyevi toz türünün kullanıldığını ifade eden Köksal Yangın Söndürme Cihazları şirketi yetkilisi Eser Köksal yangın tüplerinin tür olarak birbirinden farklı olduğunu ifade etti. Her yangın için farklı tüp türü kullanıldığını aktaran Eser Köksal, Gönyeli’de gerçekleşen araç yangınında vatandaşlar tarafından kullanılan yangın söndürme tüpünün iş yerlerinde elektrik, elektronik aksamından kaynaklı yangın türlerinde kullanıldığını ifade etti.

Öte yandan Gönyeli’de kullanılan tüplerin dolumunun şirket tarafından yapıldığını aktaran yetkili, iş yerleri için kullanılan yangın tüpünün karbondioksitli bir tüp olduğunu ve açık havada karbondioksit tür yangın tüplerin yangını söndürme için kullanımın zor olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu