GenelKıbrısManşet

Eski Büyükelçi Türkmen’den dizi yorumu…

Türkiye'nin Lefkoşa Eski Büyükelçisi Kaya Türkmen, "Kıbrıslı Türklere saygı gösterin" çağrısı yaptı

Türkiye’nin Lefkoşa Eski Büyükelçisi Kaya Türkmen, Bir Zamanlar Kıbrıs dizisini yorumladı, dizide verilmek istenen mesajlardan birinin, “Sizi biz kurtardık. Biz olmasak şimdi yoktunuz” düşüncesi olduğunu vurgulayarak,  “Kıbrıslı Türklere saygı gösterin.” dedi.

“Çekimleri Kıbrıs’ta yapılmış ama ne atmosfer Kıbrıs’a benziyor, ne konuşmalar Kıbrıs ağzına. Tarihi gerçeklere ilişkin öyle maddi hatalar var ki bağışlamak mümkün değil. Olayların geçtiği tarihte Grivas Ada’da değildi, ama dizide var. O dönemde EOKA yoktu, ama dizide var. Daha neler var neler…” yorumunda bulunan Türkmen, “Haftaya Cenevre’de yapılacak görüşmelerde Türk tarafının savunacağı iki devletli çözüme kamuoyu desteği sağlamak mi beklenen?” diye sordu.

“MAĞUSA’DA VAKA ARTIŞININ NEDENİ DİZİ GALASIDIR”

Dizi galasının Mağusa’da yapılmasına dikkat çeken Eski Büyükelçi, bölgede artan vakaların gerekçesi olarak pandemi ortamında 250-300 kişinin katılımıyla gala yapılmasını gösterdi.

“DİZİ DEĞİL AŞI GÖNDERİN”

Kaya Türkmen, “Corona’yı yaydınız, başka bir yerden aşı temin edemeyecek olan Kıbrıslı Türklere bari aşı da gönderin. Saçma sapan diziler değil, aşı gönderin. Libya’ya göndermek de nesi? Önce Kıbrıs’a gönderin…” çağrısını yineledi.

Türkmen, dizi çekilmeden önce yapılması gerekenler hakkında da şu önerilerde bulundu;

“Kıbrıs Türk direnişinin efsane liderleri Fazıl Küçük de, Rauf Denktaş da karikatür gibi karakterler. Yahu, Tarihin en onurlu sayfalarına adlarını yazdırmış kahramanlar bunlar. Ayıptır. Saygısızlıktır. Hiç mi aklınıza gelmedi Fazıl Küçük Vakfından akıl istemek? Mehmet Küçük’le görüşmek? Hiç mi aklınıza gelmedi Denktaş’ın evlatlarıyla, Serdar’la, Değer’le, Ender’le bir-iki saat sohbet etmek? Denktaş Beyin hatıralarını okumak? Karkot Deresi’ni veya Nur Batur’un Yeniden Yaşasaydım’ını şöyle bir karıştırmak? Hiç mi aklınıza gelmedi biraz titizlenmek, düzgün bir iş yapmak?”

“Kıbrıslı Türklere saygı gösterin.” çağrısında da bulunan Kaya Türkmen, Anayasal düzenine de saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyerek, “ Yüksek Mahkemesine de. Laikliğine de. Ve tabii bütün dünyaya haykırdığımız bağımsızlığına da… Saldırdığınız Yüksek Mahkemenin kararını da önce bir okuyun. ” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu