GenelKıbrısManşetSiyaset

Eski Çalışma Bakanı’nı şoke eden telefon

Çalışma ve Sosyal Eski Bakanı Zeki Çeler sosyal medya hesabından başına gelen bir olayı paylaştı. Çeler, dakikalar önce telefonla arandığını yurtdışından işçi ister misiniz diye sorulduğunu söyledi. Çeler, bakanlığı dönemimden bunların karşısında durduğunu şu an da şikayet edeceği bir muhatabın ise olmadığını aktardı.

Çeler’in paylaşımı şu şekilde

Az önce telefonum çaldı, karşıdaki kişi, yurtdışından eleman getirttiklerini ve eleman isteyip istemediğimi sordu.
Nasıl getirtiyorsunuz diye sordum! (Bilmiyormuş gibi yapıp)
“Siz hiç bir şey yapmıyorsunuz, sadece sizin adınıza biz ön izinle getirtiyoruz. İstemezseniz de kayıtları devam ettirmek zorunda değilsiniz” dedi!
Kısacası insan ticareti yapıyorlar. Bakanlığım döneminde de üzerine basa basa durdum! Yurtdışından bu şekilde işçi getirilmesi yasaktır, yasağın ötesinde bu ve bunun gibiler insan ticareti yapıyor ve bu insanlardan Avrupa’da çalışacaklarına ve yüksek maaş alacaklarına dair yalanlarla onlardan komisyoncular aracılığı ile binlerce Euro alıp buraya getirtiyorlar, sonra büyük bir kısmını ya iş bilmedikleri ya iş azlığı, ya getirten beğenmedi sokağa atıyorlar, ya da insanlar köle gibi çalışmak zorunda kalıyor.
Neyse telefonum diğer ucunda ki kıza ”bu yaptığınız insan ticaretidir, yanlış kişiyi aradınız, zamanında bunu size yaptırtmayan eski bakanı aradınız” dedim. Başka bir şey yapmak elimden gelmez çünkü, benden önce sonra bunların ofislerinin açılışına katılan halef ve seleflerim var. Kimi kime şikayet edeyim ve ne yapsınlar ki?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu