GenelKıbrısManşet

Eski Din İşleri Başkanı Ahmet Yönlüer: “Aynı duyarlılığı İbrahim Benter ve Şakir Alemdar için de göstermek gerek”

 

Eski Din İşleri Başkanı Ahmet Yönlüer, GIYNIK TV’de Mine İçsel’in konuğu oldu.

Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın infial yaratan sözlerini yorumlayan Yönlüer, uslübun yanlış olduğunu kabul ettiğini lakin Ünsal’a gösterilen tepkilerin de fazla olduğunu söyledi.

“Anlatım noktası itici….”

“Ahmet bey kendi okuduğundan anladığını anlatmış” diyen eski Din İşleri Başkanı; “Anlatım noktasında itici konuşmuş olabilir; karşılıklı sevgiyi saygıyı inşa etmek lazım. Muhabbetleşin deniyor aslında. Ailenin mutluluğu, huzuru için bunları psikologlar, sosyologlar da söylüyor” diye konuştu.

“Ahmet Ünsal, bütün kadınlardan özür diledi”

“Ahmet hoca mahkeme değil, bir kadı değil sonuçta. Laik ve demokratik bir ülkede görüşünü dile getirdi”diye ekleyen Yönlüer, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını, Ünsal ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Ünsal’ın bütün kadınlardan özür dilediğini söyledi.

“Benter ve Alemdar konusuna da eğilin”

Ahmet Ünsal’ın sözlerine yönelik gerçekleştirilen eyleme de yorumda bulunan Ahmet Yönlüer;

“Ayı duyarlılığı diğer konularda da görmek isteriz. örneğin 60 yaşına gelen İbrahim Benter neden hala görevde diye sormuyorlar. ‘Sahte devletsiniz siz’ diyen Güney Kıbrıs müftüsü Şakir Alemdar Güney’de ne yapıyor, bizi nasıl temsil ediyor diye’ neden sormuyorlar?” diye konuştu.

Program için;

https://www.facebook.com/GiynikGazetesi/videos/1139066000121902

Diğer Haberler

Başa dön tuşu