GenelKıbrısManşet

Eski El-Sen Başkanı Cesurer’den şok iddialar

Eski El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, Ada TV'de konuştu

Eski El-Sen Başkanı ve yapılacak Genel Kurul için Başkan Adayı Çağlayan Cesurer, katıldığı programda kuruma ve sendikaya dair önemli açıklamalarda bulundu.

Sendikanın işgal altında olduğunu dile getiren Cesurer; El-Sen Yönetim Kurulu’nun durumunun hükmen ve hukuken geçersiz olduğunu belirtti.

Yönetim Kurulu geçersiz

27 kişilik Sendika Yönetim Kurulu’ndan 20 kişinin istifa ettiğini belirten Cesurer, istifa eden kişilerin yerine atamaların yapıldığını ve atanan kişilerden de 4 kişinin istifa ettiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Tüzüğe göre Yönetim Kurulu’nun, İcra kurulu yönetiminin yarısından bir fazlasına atama yapamazsınız. Tüzük gayet net ifade ediyor. O yüzden şuandaki Yönetim Kurulu hükmen geçersizdir. Hukuken geçersizdir. Alınacak her kararın artık yaptırımları olacaktır. Biran önce El-Sen erken genel kurulu toplanmalı ve seçim yapılmalıdır.”

Üyelere tehdit ve şantaj

Üyelerin de erken genel seçim taleplerinin olduğunu ifade eden Cesurer, erken seçime gidilmesi için imza dahi toplandığını söyledi. Erken seçim talebinde olan ve imzalarıyla destek veren üyelere yaptırımlar uygulandığını iddia eden eski El-Sen Başkanı; “İmza veren tüm üyelere tehdit, şiddet ,baskı yaşandı kurumda. El-Sen yönetimi üyelere şantaj ve tehdit yapıyor. Biz bunu istemiyoruz, paramparça olduk “ dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu