KıbrısManşet

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü: Yaptırım gücü kaymakamlıkta

Mağusa’daki tarihi Venedik Surları üzerine beton dökülüp bayrak dikilmesi tartışmalara yol açtı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın talebi üzerine, kaymakamlık izniyle ancak Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan izin alınmadan, Mağusa’daki tarihi Venedik Surları üzerine beton dökülüp bayrak dikilmesi tepkilere yol açtı. Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Nazım Ced, “haberimiz yok, bizden habersiz dikildi” dedi.

SİVİL SAVUNMANIN TALEBİ, KAYMAKAMLIĞIN İZNİ

Kıbrıs Postası’nın elde ettiği bilgilere göre Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın talebi üzerine, kaymakamlık izniyle, tarihi eser konumundaki surların üzerine dökülen betonla ilgili Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan onay alınmadı.

CED: “HABERİMİZ YOK, BİZDEN HABERSİZ DİKİLDİ”

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’nın ulaştığı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Nazım Ced, “haberimiz yok, bizden habersiz dikildi” dedi.

“YAPTIRIM GÜCÜMÜZ BULUNMUYOR, YAPTIRIM GÜCÜ KAYMAKAMLIKTA”

Daha önce de Mağusa Kaymakamlığı’ndan kendilerine, bayrakların beton zemin üzerine dikilmesi yönünde yazı geldiğini, konuyu Anıtlar Yüksek Kurulu’na taşıdıklarını ve talebin reddedildiğini ifade eden Ced, herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin soru üzerine, “Ben gerekli mercilere yazılar yazıyorum. Yaptırım gücümüz bulunmuyor. Yaptırım gücü kaymakamlıkta” ifadelerini kullandı.

“TARİHİ ESER ÜZERİNE BETON DÖKMEK GİBİ ŞEYLERİN KESİNLİKLE OLMAYACAĞINI İLETMİŞTİK”

Tarihi eserlere yapılacak her türlü müdahalenin, Anıtlar Yüksek Kurulu kararı istediğini vurgulayan Ced, daha önce yine aynı konuda fakat farklı bir noktaya yapılması istenen beton üzerine bayrak dikimi meselesini yine reddettiklerini ifade ederek, “Tarihi eser üzerine beton dökmek gibi şeylerin kesinlikle olmayacağını iletmiştik” şeklinde konuştu.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu