GenelKıbrısManşet

Eski halinden eser yok!

Büyük mücadelelerle özel işletmenin elinden alınarak gerçek sahibi olan bölge halkına kazandırılan Büyükkonuk Sosyal Tesisleri’nin içler acısı hali tepkiye neden oldu

ÖZEL HABER

Büyük mücadelelerle özel işletmenin elinden alınarak gerçek sahibi olan bölge halkına kazandırılan Büyükkonuk Sosyal Tesisleri’nin içler acısı hali tepkiye neden oldu

TC YARDIM HEYETİ TESİS İÇİN MİLYONLARCA TL HARCAMIŞTI

Büyükkonuk bölgesinin kalkınması amacıyla, eski adıyla TC Yardım Heyeti (KEİ OFİSİ) tarafından yapılan desteklerle bölgeye inşa edilen Büyükkonuk Sosyal Tesisleri (The Pine View), atıl durumda bırakılarak kaderine terk edildi. 2014 yılı öncesinde özel bir firmaya kiralanan fakat bölge halkının büyük mücadelesi sonucunda geri alınarak 2017 yılında yeniden Büyükkonuk Belediyesi’nin himayesinde hizmete açılan The Pine View, tesisleri, yerel yönetimler reformunun ardından yeni kurulan belediye tarafından ‘atıl durumda’ bırakıldı.

GÖSTERMELİK OLARAK AÇIK TUTULUYOR

Bölge halkından elde edilen bilgiye göre, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nin Büyükkonuk Sosyal Tesisleri’ne göstermelik olarak 2 personel görevlendirdiği fakat 50 yatak kapasiteli tesisten hiçbir şekilde yararlanılmadığı, tesisin terk edilmiş bir görüntüde olduğu da dile getirildi. Bölge halkına hizmet vermesi, bölge halkının gelir elde etmesi gereken güzide bir tesisin ‘atıl durumda’ olması tepkiye neden oldu.

“EKO GÜN ETKİNLİĞİ ‘YÜZEYSEL’ ŞEKİLDE YAPILACAK”

Öte yandan İskele-Karpaz Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre, yoğun tepkiler sonrası; Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nin Eko Gün etkinliğini 8 Ekim’de yapma kararı aldığı da öğrenildi. Bölge halkı, yeterli bütçesi ve zamanı olmadığı gerekçesiyle, Büyükkonuk köyünün simgesi geleneksel Eko Gün etkinliğinin yapmama kararı alan Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nin bu ‘ani’ karar değişikliğine rağmen, Eko Gün’ün geçmiş yıllardaki gibi kapsamlı ve ihtişamlı olmayacağı görüşünde. Normal şartlarda aylar öncesinden hazırlıklarına başlanan, sponsorluk anlaşmaları yapılan, komiteler kurulan ve dört dörtlük olması için büyük çaba harcanan Eko Gün’ün yüzeysel hazırlıklarla yapılamayacağını savunan bölge halkı, henüz hiçbir hazırlık yapılmadığını savundu.

“BÖLGE HALKININ VERGİLERİ ÜNLÜ SANATÇILARA HARCANDI”

Büyükkonuk Eko Gün etkinliğinin gerçekleştirileceği 8 Ekim günü, kapalı ve ‘atıl’ durumdaki The Pine View gibi güzide bir tesisin hizmet vermeyecek olmasının da kendileri için üzücü bir durum olduğunu dile getiren bölge halkı, “The Pine View’in durumunu bile bile Mehmetçik Üzüm Festivali için Türkiye’den getirilen ünlü sanatçılara milyonlarca TL harcayan Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi yönetiminin içi hiç mi sızlamıyor” diyerek, eskiden köyü aylar öncesinden Eko Gün heyecanı sardığını fakat şimdi kimsede o heyecanın olmadığı da vurgulandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu