GenelKıbrısManşetToplum

Eski Türk Mezarlığı’nın hali utandırdı

Girne Akçiçek Hastanesi’nin arka mahallesindeki Eski Türk Mezarlığı, Girne Belediyesi’nin ihmalkarlığından nasibini aldı

Girne Akçiçek Hastanesi’nin arka mahallesindeki Eski Türk Mezarlığı, Girne Belediyesi’nin ihmalkarlığından nasibini aldı.

ÖZEL HABER

GÖRÜNTÜLER UTANC VERİCİ
Girne Amfi Tiyatro’nun yanı başındaki Girne Belediyesi Eski Türk Mezarlığı’nın içler acısı hali yürekleri sızlattı. Her gün onlarca kişinin önünden geçtiği yolun üzerinde bulunan mezarlığın görüntüsü çöplükten farksız ve mezarların bakımsızlığı da utanç verici. GİRNE Gazetesi’ne konuşan vatandaşlar, Girne Belediyesi’nin atalarımıza saygı konusunda sınıfta kaldığını dile getirirken, “Gördüğümüz manzara karşısında utanıyoruz” dedi.

HER YER KIRIK DÖKÜK
Mezarlık daha önce de içerisinde yaşam süren başı boş köpeklerle gündeme gelmişti. Çok sayıda Mezar yerle bir olurken, birçok mezarın taşları yerinden söküldü ve mezar yerleri kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya. Girne Belediyesi’ne ait bankların da kırık dökük olduğu mezarlıkta, kaybettikleri atalarını ziyarete gelenler bakımsızlıktan şikayetçi.

ÇÖPÜ OLAN MEZARLIĞA SAVURUYOR
Mezarlıkta biriken çöplerin yanı sıra, ölülerimize yapılan büyük saygısızlık olan atık alkol şişeleri de dikkati çekiyor. Turizmin başkenti Girne’de Eski Türk Mezarlığı’nın hali, çevre sakinleri tarafından da “büyük saygısızlık” olarak yorumladı. Ziyaretçiler mezarlıktaki çeşmeden her zaman su akmadığı yönünde şikayet ederken, mezarlıktaki su deposunun da bakımsızlıktan nasibini aldığı dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu