EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Esnafa 150 milyon Liralık kredi geldi

TC-KKTC Ortak Komite Toplantısı’nın ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi

TC-KKTC Ortak Komite Toplantısı’nın ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

PROTOKOLLER İMZALANDI
TC-KKTC Ortak Komite Toplantısı’nın ardından esnafa 150 milyon TL’lik kredi müjdesi geldi. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin ele alındığı “TC-KKTC Ortak Komite 12. Dönem Toplantısı”nın ardından Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile TC Ticaret Bakanı Ömer Bolat ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, “Ortak Komite Mutabakat Zaptı” ve “Ticaretin ve Ekonomik İşbirliğinin Geliştirilmesine Dair İşbirliği Protokolü” ile “KKTC’ye İthal Edilen Ürünlerin Denetimi Konusunda İşbirliği Protokolü”nün imzalandığı da anlatıldı.

150 MİLYONLUK KREDİ PAKETİ
TC Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada, Kıbrıs esnafına 2024 yılı içinde toplam 150 milyon TL’lik bir TESKOMB kredisi sağlayacaklarını açıklayarak, bu çerçevede firma başına kredi üst limiti olarak 650 bin TL’lik kaynağın 5 yıl vade yüzde 25 maliyet ve 6 ayda bir ödeme planıyla sağlanacağını duyurdu. Türkiye’nin ticaret hacminin 2023 yılında 2,5 milyar dolara ulaştığını bildirerek gelecek yıllarda bunu artırma hedeflerini ortaya koyan Bolat, “KKTC’nin bu ticaretten aldığı payı genişletmek de asıl amaçlarımızdan biridir” dedi.

DÜNYAYA KAPILARIN AÇILMASI
Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da atılan imzaların hem ülkenin geleceği hem de Türkiye ile ilişkilerin daha fazla büyümesine olanak verdiğini vurguladı. Amcaoğlu, ülkenin ihracatının, üretiminin, üretim modellerinin geliştirilmesiyle ilgili atılacak adımların tamamlanması konusunda uzun zamandır çalışıldığını ifade etti. Yapılan anlaşmaların, ülkenin ihtiyacı olan başta finansman kaynaklarıyla birlikte altyapı yatırımlarının daha da büyük noktalara çekilmesi olduğunu söyleyen Amcaoğlu, (Türkiye vizyonuyla) KKTC’nin dünyaya kapılarının, tekrardan ihracat ve üretimle açılabilmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu