KıbrısManşet

“Et anormal fiyata satılıyor”

Tarım Bakanı Oğuz, marketler arasında fiyat farklarının olduğunu ifade ederek etin anormal bir fiyata satıldığını söyledi.

CTP Milletvekili Erkut Şahali’yi Meclis kürsüsüne çıkarak yanıtlayan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, popülizm yapmaya gerek olmadığını söyleyerek, ellerinden geleni yaptıklarını, bu nedenle eylemlerin olmadığını söyledi.

Oğuz, marketler arasında fiyat farkları olduğunu belirtti.

Etin anormal bir fiyata satıldığını söyleyen Oğuz, et ithali ile ilgili bir çalışma başlatıldığını, bu açıklamadan sonra fiyatta biraz gerileme yaşandığını kaydetti.

Oğuz, mezbahalarda etlere ayrı mühür vurulacağını, etlerin sınıflandırılacağını, denetimlerin yapılarak haksız kazancın önüne geçileceğini ifade etti.

Devlet Üretme Çiftliği’nde küçükbaş hayvana yönelik bölüm ayrılacağını dile getiren Oğuz, üreticilere yönelik eğitimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

243 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VAR

Oğuz, küçükbaş hayvan sayısının 243 bin olarak açıkladı.

Domuz etiyle ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Oğuz, bakanlık bürokratlarına kefil olduğunu, kaçakçılık konusunda güvenlik birimleriyle iş birliği içinde çalıştıklarını belirtti.

Kaçakçılık olaylarının aydınlatılmasının bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyleyen Oğuz, bu nedenle karalama yapıldığını söyledi. Oğuz, “Birileri rahatsız olduğu için birilerini suçlayacaklar” dedi.

Gıda denetimlerinin yapıldığını ve sonuçların da paylaşıldığını söyleyen Oğuz, çalışmaların devam edeceğini ve sonuçların şeffaf bir şekilde açıklanacağını kaydetti.

Et ithaline karşı durduklarını ancak etin hak edişi olduğunu söyleyen Bakan Oğuz, üretimi desteklemeye devam edeceklerini, ithalin TÜK’ün üzerinden yapılacağını, değerlendirmelerin yapıldığını belirtti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz, kaçakçılıkta yakalanmalar, birilerinin bilerek piyasayı yükseltmeye çabalaması gibi bazı etkenlerin et fiyatını artırdığını söyledi.

Bakan Oğuz, ülkedeki hayvan varlığının artırılması gerektiğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu