EkonomiKıbrısManşetToplum

Et fiyatlarındaki fahiş artışlar marketlerden kaynaklanıyor

MİNE İÇSEL

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, etin fahiş fiyatlarla satılıyor olmasını eleştirdi.

EN FAZLA 500 TL’DEN SATILMALI
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ete gelen fahiş zamlar konusunda değerlendirmelerde bulunurken, yüksek fiyatların hayvan üreticilerinden kaynaklanmadığını savundu. Et fiyatlarının bu denli artmasının en büyük sebebinin marketler olduğunun altını çizen Naimoğulları, canlı kuzunun 200-230 TL arasında satıldığını ve bu rakama göre etin  tüketiciye en fazla 500 TL’den satılması gerektiğini söyledi.

“VATANDAŞ MARKETTEN ET ALMASIN”
2023 yılının Ocak ayında canlı kuzunun 150 TL’den satıldığını, kuzu etinin kilosunun kasaplarda 240 TL’den satıldığını anımsatan Naimoğulları, “Bugünkü fiyatlara göre, hayvancıdan 200 TL’ye alınan canlı kuzunun halka 470 TL’ye de satılıyor olması gerek” dedi. Halkın Güney’e gitmesini istemeyen kasapların fiyatlarını sosyal medyadan duyurduğunu ve hiçbirinin 500 TL’nin üzerinde et rakamı olmadığını söyleyen Naimoğulları, “Vatandaş bunlara rağmen markete gidip ete 600-650 TL veriyorsa, tepkisini de o markete verecek. Gitmeyecek, boykot edecek” dedi.

“MARKETLER TAMAMEN YASAKLANMALI”
Marketlerde et satılmasının tamamen yasaklanması gerektiğinin işaret eden Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı; “Herkes kendi işini yapsın. Marketler et satacaksa kasap esnafı ne yapacak. Marketler sıcak yemek satacaksa restorancılar ne yapacak?” diye sordu.

DENETİM ÖZÜRLÜSÜ BİR HÜKÜMET
Etteki fahiş fiyatların hükümet tarafından denetlenip caydırıcı cezalar ile verilmesi gerektiğini dile getiren Naimoğulları, tüm dünyada et kâr oranının 2.2 olduğunu belirterek bunun dışındaki tüm rakamların “halkı kandırma, dolandırma” olduğunu söyledi. Mevcut hükümetin denetim yapmaktan korktuğunu “denetim özürlüsü” olduğunu söyleyen Naimoğulları, bunun en büyük sebebinin ise oy gailesi olduğunu vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu