EkonomiGenelKıbrısManşet

Et ve tavuk kuyumcuda satılacak

Restorancılar Birliği artan gıda maliyetlerine işaret ederek, et ve tavuk ithalatının serbest bırakılmasını istedi

Restorancılar Birliği artan gıda maliyetlerine işaret ederek, et ve tavuk ithalatının serbest bırakılmasını istedi

“İTHALAT DERHAL SERBEST KALSIN”

Kuzey Kıbrıs Restorancılar Birliği (Res-Bir), artan gıda maliyetleri sebebiyle sektörün olumsuz etkilendiğini, enflasyon nedeniyle müşterilerin zor durumda kaldığını açıkladı. Türkiye ve Güney Kıbrıs ile karşılaştırıldığı zaman herkesin görebileceği şekilde net olan bu aşırı fiyat farkını gidermek için, et ve tavuk ürünlerinde ithalatın serbest bırakılmasının elzem olduğunu bildirdi. Res-Bir’in açıklamasında, “Ülkemizde sürekli artan gıda maliyetleri maalesef sektörümüzü olumsuz etkilemekte, yaşanan enflasyon ve zincirleme pahalılık hem işletmelerimizi hem de müşterilerimizi zor durumda bırakmaktadır” denildi.

FİYATLAR İKİ KATI FAZLA

Res-Bir, restoranların en çok alım yaptığı et ve tavuk ürünlerinin maliyet fiyatlarının Türkiye ve Güney Kıbrıs ile kıyaslandığında birçok üründe neredeyse iki katına yaklaşan fiyat farkı görüldüğüne işaret etti. “Ülkemizde nüfusun artması ve hayvancılık, et ve tavuk sektörlerindeki arzın yetersiz ve dalgalı olması fiyatların sürekli artıp fahiş noktaya gelmesine sebep olmaktadır” denilen açıklamada, “Bu da sürekli bir maliyet artışı demek olduğundan tüm piyasayı zincirleme biçimde olumsuz etkilemektedir” ifadeleri kullanıldı.

1 YIL İÇİNDE KUYUMCUDA SATILACAK

Bu koşullar altında piyasanın fiyat dengelemesi için et ve tavuk ürünlerinde ithalatın serbest bırakılması gerektiğini savunan Res-Bir’in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Aksi halde artan talebi karşılamaya yetmeyen bu ürünlerin bir yıl içinde kuyumcularda satılacak fiyat seviyesine ulaşacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Res-Bir olarak talebimiz, et ve tavuk ürünlerinde ithalatın serbest bırakılmasıdır. Hükümetin yavaş adım atması, tereddüt etmesi veya meseleye çözüm getirmeyip sürece yayması her geçen gün bir işletmenin daha kapanmasına, tüketicinin de bu ürünlerden daha da fazla mahrum kalmasına sebep olacaktır.”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu