EkonomiGenelKıbrısManşet

Et zammı sektörü bitirecek

Et fiyatlarına yapılan fahiş zamlar nedeniyle, kasapların ardından restorancılarda isyan bayrağını çekti

Et fiyatlarına yapılan fahiş zamlar nedeniyle, kasapların ardından restorancılarda isyan bayrağını çekti

“ARADA EZİLEN HALK VE İŞLETMELER”

Et fiyatlarının son dönemlerde aşırı derecede zamlanmasına vatandaşlar ve kasapların ardından bir tepki de restorancılardan geldi. Vatandaşlar etin tadını ve mangalın kokusunu unuturken, kasaplar ise sinek avlar hale geldi. Maliyetlerdeki ciddi artış nedeniyle menü fiyatlarını yükseltmek zorunda kalan restorancılar ise et zammına isyan ederek arada ezilenin halk ve evine ekmek götürmek zorunda kalan işletmeler olduğunu vurguladı.

KEBABI BİTİREN ZAMLAR

Kuzey Kıbrıs Restorancılar Birliği (Res-Bir) Başkanı Salih Kayım, ülkenin tanınmış kardiyologlarından Dr. Gülgün Vaiz’in sosyal medya paylaşımına dikkat çekerek, “Restoran sektörünün geldiği nokta tam da bu” dedi. “Yıllarca kalp doktoru olarak hastalarıma ‘Kuzu eti yemeyin, şiş kebap şeftali kebabından vazgeçin” diye telkinde bulundum” diyen Dr. Vaiz, “Dev zamlardan sonra o meşhur kebap kokusunu artık alamıyorum” sözleriyle et zammına dikkat çekti.

“İŞLETMELERİMİZİ KAPATMAK ZORUNDA KALACAĞIZ”

Öte yandan Lefkoşa’nın sevilen meyhanelerinden Akşamcı’nın sahibi ve Res-Bir Yönetim Kurulu Üyesi Arif Bayraktar da et zammının restorancılık sektörünü bitireceğini ifade etti. “Bırakın et alıp alamamayı, kasap mı hayvancının ensesinden para kazanır, hayvancımı kasabın ensesinden para kazanır tartışmasını, arada ezilen halk ve evine ekmek götürmeye çalışan işletmeler” diyen Bayraktar, “Et fiyatları kontrol altına alınmazsa yakın zamanda işletmelerimiz kapatmak zorunda kalacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu