KıbrısManşet

Ethereum 2021’de Bitcoin’den daha hızlı yükseliyor

Ethereum 2021 başından itibaren %75 civarında yükselişiyle Bitcoin'in yükseliş performansını geçti. Son iki gündür ciddi düşüşler yaşayan Bitcoin'de 21 günlük yükseliş performansı %20’de kaldı

GIYNIK ÖZEL

Dünyanın en değerli ikinci kripto parası Ethereum 2021 başından itibaren %75 civarında yükselişiyle Bitcoin’in yükseliş performansını geçti. Son iki gündür ciddi düşüşler yaşayan Bitcoin’de 21 günlük yükseliş performansı %20’de kaldı

Birçok “merkezsiz” finans uygulamasında Ethereum blokzinciri kullanılıyor. “DeFi” olarak isimlendirilen uygulamalar blokzincir denilen dijital kayıtlar üzerinde finansal fonksiyonlar hazırlıyorlar. Böylece kullanıcılar bankalar gibi geleneksel bir aracıya ihtiyaç duymadan borç verip borç alabiliyor ve faiz getirisi elde edebiliyorlar.

Boğa piyasasındaki bir sonraki aşama, Bitcoin’e kıyasla daha az tanınan altcoinlerin güçlü performansı olabilir. Bu yılki performansına bakıldığında Ether, Bitcoin’in %20’lik yükselişine karşı %75 yükseldi.

2020’nin başından bu yana ise Bitcoin %500 yükselirken Ethereum fiyatındaki artış %1,000 oldu.

Bununla birlikte Ethereum’un Bitcoin’e kıyasla gösterdiği iyi performansı, iki kripto para arasında 2018 sonundan beri geçerli olan oran aralığını kırmaya yeterli olmadı.

BİTCOİN kayıplarını 2. GÜNE TAŞIDI

Bu arada, piyasa değeri en yüksek kripto parada düşüş sürüyor. Kayıplarını ikinci güne taşıyan Bitcoin 10 günlük hareketli ortalamasının altına geriledi

Bitcoin’in son dönemdeki hızlı yükselişi bu hafta bir miktar ivme kaybetti. Kayıplarını ikinci güne taşıyan popüler kripto paranın iki günlük kaybı %8’in üzerinde.

Piyasa değeri en yüksek ikinci dijital para Ethereum bir miktar artıda. Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi %0.5 düştü.

BİTCOİN TARTIŞMASI SÜRÜYOR

Bitcoin bu ay başında 42 bin doları görmesinin ardından hızlı bir şekilde %17’lik bir düşüş kaydetmişti. Bitcoin’in değerine ilişkin tartışma ise hala devam ediyor. Kripto paranın destekçileri sektörün olgunlaştığını ve kurumsal yatırımcıların enflasyona karşı hedge olarak görmeye başladığını savunurken, diğerleri 2017’deki çöküşün öncesini hatırlatan spekülatif bir balon olarak görüyorlar.

2020 sonundan gelen ivmeyi sürdürmekte zorlanan Bitcoin, bu ay üçüncü kez 10 günlük hareketli ortalamasının altına indi. Bu seviyenin üzerindeki seyir Aralık başından beri sürdürüyordu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu