KıbrısManşet

“Etkin denetim, takip ve pandemi hastanesi”

Ekonomik Örgütler Platformu, Covid-19 salgınıyla birlikte yaşayacaklarını ve iş yerlerinin kapanmasına tahammül edilemeyeceğini dikkate almaya çağırdı.

Ekonomik Örgütler Platformu, yurt dışından gelişlerde “karantina uygulamasına dönülmesi” gibi önlemlerin çok sayıda iş yerinin kapanmasına ve binlerce çalışanın işsiz kalmasına yol açacağı görüşünü belirterek, “Bugün yapılması gereken ülkemize giriş yapanların etkin denetim ve takibini yapmaktır. Bu amaçla daha sistemli çalışmak, teknolojik takip olanaklarından yararlanmak ve ülkemize mutlaka ayrı bir pandemi hastanesi kazandırmaktır” dedi.

Ekonomik Örgütler Platformu, tüm ilgilileri, salgına ilişkin önlemleri tartışırken daha uzun bir süre Covid-19 salgını ile birlikte yaşayacaklarını ve iş yerlerinin kapanmasına tahammül edilemeyeceğini dikkate almaya çağırdı.

Ekonomik Örgütler Platformu yazılı açıklamasında, Covid-19 salgınına karşı KKTC’de alınan önlemlerin hâlâ tartışılmaya devam etmesi ve bu tartışmaların geleceğe dair endişeleri büyütmeye yönelik olarak kullanılmak istenmesini endişeyle izlediğini kaydetti.

Bir süre daha Covid-19 salgını ile birlikte yaşamak zorunda olunduğu ifade edilen açıklamada, “Mart ayından bu yana Kuzey Kıbrıs’ta yaşadığımız süreç ise, Covid-19 salgınına karşın ekonomik çarkları da döndürmek zorunda olduğumuzu ve KKTC devletinin hepimizi evlerine veya Kuzey Kıbrıs’a kapatarak yaşatmak ve salgın sonrasını beklemek olanaklarından yoksun olduğunu, çok açık bir şekilde ortaya koymuştur” dedi.

Bu durumda yurt dışından gelişleri imkansızlaştıracak “karantina uygulamasına dönülmesi” gibi önlemlerin, çok sayıda iş yerinin kapanmasına ve binlerce çalışanın işsiz kalmasına yol açacağı kaydedilen açıklamada, “Böyle bir önlemin, halkın sağlığını daha güvenli bir şekilde koruyacağı düşünülmüş olsa bile, işverenleri ve çalışanları ile birlikte özel sektörü kurban etmek anlamına gideceği açıktır. Diğer ülke örnekleri de incelendiği zaman, salgına karşı mücadelenin, işyerlerini ayakta tutacak ve çalışanları koruyacak şekilde sürdürülmeye çalışıldığı zaten görülecektir” ifadeleri yer aldı.

“YAPILMASI GEREKEN ETKİN DENETİM, TAKİP VE PANDEMİ HASTANESİ”

Bugün yapılması gerekenin KKTC’ye giriş yapanların etkin denetim ve takibini yapmak olduğunun belirtildiği açıklamada, “Bu amaçla daha sistemli çalışmak, tekonolojik takip olanaklarından yararlanmak ve ülkemize mutlaka ayrı bir pandemi hastanesi kazandırmaktır” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu