KıbrısManşetTürkiye

Euro 12 TL’yi geçti: TL, TL olalı böyle eziyet görmedi

Erdoğan’ın konuşmasına piyasanın tepkisi çok sert oldu. Euro 12 TL’yi geçti. Çöken TL’nin altında kalan vatandaş, “TL, TL olalı böyle eziyet görmedi” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasına piyasanın tepkisi çok sert oldu. Euro 12 TL’yi geçti. Çöken TL’nin altında kalan vatandaş, “TL, TL olalı böyle eziyet görmedi” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz konuşmasına piyasanın tepkisi çok sert oldu. Doların 10 TL’yi, sterlinin 14 TL’yi aşmasından sonra Euro da 12 TL’yi aştı.

Türk Lirası’nın günlük kayıpları %3’ün üzerine çıkarken, çöken Türk Lirası’nın altında çaresiz kalan vatandaş, “TL, TL olalı böyle eziyet görmedi” dedi.

Dolar/TL, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizle ilgili açıklamaları sonrasında 10.63’ü aşarak rekor tazelerken, Euro/TL kuru da 12 seviyesini gördü.

Perşembe günü açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi Türk Lirası’nda yeni rekor düşük seviyeler görülmeye devam ediyor.

Erdoğan, “Faiz sebeptir, enflasyon neticedir” görüşünü yineleyerek, “Ben bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. ” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “Ben faizi savunanla beraber olamam” diye konuştu ve “Faiz aşağılara çekilmişken tamam da bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki onlar faizi savunur hale geliyor” diye ekledi.

Türkiye’de piyasaların kapanmasından sonra küresel piyasalarda işlem görmeye devam TL yüksek kayıplarıyla gündeme oturdu.

Dış piyasalarda Kıbrıs saat ile 18.00 sıralarında dolar/TL dünkü kapanışa kıyasla %3.06 artışla 10.6105 seviyesinde, Euro/TL %3.10 artışla 12.0710 seviyesinde, sterlin/TL de %3.01 artışla 14.2737 TL seviyesinde hareket ediyordu.

KKTC döviz piyasasında da ise kapanış fiyatları dolarda 10.67 TL, Euro’da 12.07 TL, sterlinde de 14.37 TL oldu.

Kapanışta ortalama döviz alış kurları ise dolarda 10.50 TL, Euro’da 11.90 TL, sterlin de 14.15 TL düzeyindeydi.

Türk Lirası, dolar/TL, sterlin/TL, Euro/TL, döviz, piyasa, KKTC piyasası, TCMB, faiz, enflasyon, ekonomi, Erdoğan, Merkez Bankası,

(S.A)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu