EkonomiGenelKıbrısManşet

Euro ve sterlin cinsinden iki ayrı MBS ihraç ihalesi açıldı

KKTC Merkez Bankası, 2023 yılına iki ayrı Merkez Bankası Senedi (MBS) ihraç ihalesiyle başlıyor. KKTCMB, bankalara satış yöntemiyle milyonlarca dolar, Euro ve sterlin cinslerini içeren MBS ihraç ihalesi açtığını duyurdu.

Merkez’den dün yapılan ihale duyurusunda, Merkez Bankası Senetleri İhalelerine Katılım Esasları çerçevesinde, 2 Ocak’ta sterlin ve 3 Ocak’ta ise dolar, Euro ve sterlin cinsinden ihalelerle Merkez Bankası Senetlerinin “ihracının” gerçekleştirileceği açıklandı.

Merkez’in “Bankalara Satış” yöntemiyle açtığı Pazartesi günkü ilk ihalede %1.25 faizle 30 milyon sterlinlik, Salı günkü ihalede ise 10 milyon %1.75 faizle 10 milyonluk ABD Doları (USD), %0.1 faizle 20 milyonluk Euro ve %1.25 faizle 30 milyonluk İngiliz Sterlini (GBP) ihraç edilmesi hedefleniyor.

Yazılı duyuruda sterlin cinsinden 42 gün vadeli ilk ihraç ihalesinin işleme geçiş tarihi (Valör) 3 Ocak 2023 olarak, sona eriş tarihi (İtfa) de 14 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Her üç döviz cinsini içeren 91 gün vadeli ikinci ihraç ihalesinin işleme geçiş tarihi (Valör) 3 Ocak 2023, sona eriş tarihi (İtfa) ise 14 Nisan 2023 olarak açıklandı.

Sabit faizle gerçekleşecek ihalelerle ilgili itfa planı, “Merkez Bankası Senedi anapara ve faiz ödemesi vade bitiminde bir defada yapılacaktır.” şeklinde açıklandı.

Bankaların, KKTC Merkez Bankası e-islem/MBS uygulaması üzerinden ihalelere teklif girişi yapabilecekleri belirtilen açıklamada, talep gelmesi durumunda ihale tutarının artırılabileceğine de yer verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu