KıbrısManşet

“Ev izolasyonunda KKTC de başarılı olamayacak”

Takip ve Sürveyans Rapor Ekibi üyesi Birdal Cihangir, ev izolasyonunun dünyada ve Türkiye’de de denendiğine dikkat çekerek, nüfuslarının fazla olması nedeniyle bu tür bir uygulamaya gidildiğini ancak başarılı olunmadığını söyledi. Cihangir, ev izolasyonunda KKTC’nin de başarılı olamayacağını dile getirdi.

Takip ve Sürveyans Rapor Ekibi üyesi Birdal Cihangir, Genç TV ekranlarında yayınlanan Nazar Erişkin’in tarafından hazırlanıp sunulan ‘Bugüne Dair’ adlı programa telefon bağlantısı ile katılarak, açıklamalarda bulundu.

“KAPANMANIN NEDENİ SOSYAL ETKİLEŞİMLERİ AZALTMAK”

Ülkenin kapanmasının nedeninin sosyal etkileşimleri azaltmak olduğuna dikkat çeken Cihangir, bir sektörü açarken sokağa çıkacak olan insan sayısının hesaplanılması gerektiğine vurgu yaptı.

“SEKTÖREL BAZDA BİR ANALİZ YAPILMADI”

Cihangir, şimdiye kadar ülkede çıkan vakaların sektörel bazda bir analiz yapılmadığını da sözlerine ekleyerek, “Genel anlamda bizim dikkat edip, önerdiğimiz konu, hangi sektörün sosyal etkileşime ne kadar yol açacağına dikkat etmemizdir” dedi.

“EV İÇİ BULAŞ ÇOK FAZLA”

KKTC’de ev içi bulaşmaların çok fazla olduğunu ifade eden Cihangir, ev izolasyonunun dünyada da Türkiye’de de denendiğine dikkat çekerek, nüfuslarının fazla olması nedeniyle bu tür bir uygulamaya gidildiğini ancak başarılı olunmadığını söyledi. Cihangir, ev izolasyonunda KKTC’nin de başarılı olamayacağını dile getirdi.

“SÜRVEYANS RAPORU BUGÜN HAZIRLANACAKTIR”

Sürveyans raporunun bugün hazırlanarak, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne iletileceğini belirten Birdal Cihangir, bu raporun düzenli olarak hazırlanmaya başlanacağını vurguladı.

“KAPANMA OLMAMASI İÇİN ÖNLEMLER ARTTIRILMALI”

Takip ve Sürveyans Rapor Ekibi üyesi Cihangir, ülkenin yeniden kapanmaması adına ise önlemlerin bir daha arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

 

 

 

Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu