KıbrısManşet

“Eylem yapacağız dedik, 1 aylık burs ödendi”

Sol Hareket Gençlik Komitesi, öğrenciler ve ailelerinin çok ciddi bir ekonomik buhran içinde olduklarına dikkat çekerek, yatırılmayan burslar için eyleme gitme kararı aldı

Sosyal medyadan eylem çağrısı yapan Sol Gençlik, bugün Eğitim Bakanlığı önünde başlattıkları eylemlerine Maliye Bakanlığı önüne yürüyerek devam ettirdiler. ‘Burslarımız Nerede?’ sloganları ve ‘Bizim çocuklar burs bekliyor, sizin çocuklar 17 bin lira alıyor’ yazılı pankartları ile yürüdüler.

Basın açıklaması yapan Sol Gençlik, 2 türlü burs olduğu ve bu bursların destek ve başarı bursu olduğunu aktardı. Burs başvuru sürecinde bir burstan başvuru yapılırken diğer bursun başvuru sürecinde herhangi bir para tahsis edilmemesi öğrencileri sitem ettirdi.

Özellikle pandemi döneminde bursların zamanında yatmadığı gerekçesi ile sitem eden öğrenciler 2021 yılının Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları için hiç bir ödeme almadıklarını açıklayarak, “Biliyorsunuz ki eylemi duyurduk ve Ocak 2021 yılının burs ödemesini aldık. 5 aya karşılık 1 aylık ödeme yapıldı. Ocak 2021 yılı ödemesi yapılarak ne zannedildi? Bizim derdimiz para mı yalnızca? Bizim derdimiz bu burslara zamanında  ve gününde ulaşmak. Yok öyle 4 ay sonra eylem yapacağız dedikten sonra 1 aylık  bur ödemesi yapmak” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu