KıbrısManşet

Eylemciler, Meclis Başkanı Sennaroğlu’nu dışarıya çağırıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi sarayında toplanan yüzlerce belediye çalışanı Cumhuriyet Meclisi önüne toplandı.

28 belediyede örgütlü dört sendika; Belediye Emekçileri Sendikası (BES), (Dev-İş), Hür İş Federasyonu (Hür-İş) ve Mağusa Türk Genel İş Sendikası (MTGİS), ekonomik kriz ve koronavirus salgınının belediyelere “olumsuz” etkilerine dikkat çekmek ve yaşanan sıkıntıların giderilmesi için hükümetten taleplerde bulunmak üzere Cumhuriyet Meclisi önüne yürüyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi önünde konuşma yapan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı  Mehmet Harmancı, “Hava sıcak yol uzun ama eminin yolun sonu aydınlık olacak. 2 yıldır bir evinde oturanlar ve bir de sahada olan sizler varsınız. Sokağı süpüren, kanalizasyonları temizleyen, çöpleri toplayan sizlersiniz ve yine aşıyı en son olan, katkı almayan da sizlersiniz. Paramız yok dediler 10 günde 1 milyar TL kayıt dışı parayı ülkeye soktular ve bize yine hiçbir şey vermediler” ifadelerine yer verdi.

SAAT 11:22
Meclis önünde toplanan ve eylemi başlatan 28 belediyede örgütlü dört sendika ve belediye çalışanları Meclis’i temsil eden milletvekillerine iletilmesi için hazırlanan taleplerin içerildiği mektup Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu’na verilmek istendi. Eylemciler Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu’nu dışarıya çağırıp mektupların alınmasını istedi.
SAAT11: 28
Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu Meclis önüne geldi. Sennaroğlu, “Hepinizi saygı ile selamlıyorum ve taleplerinizi içeren mektubu gerekli kişilere dağıtacağım” ifadelerine yer verdi.
SAAT 11:32
Eylem tamamlandı. İvedi olarak çözüm üretilmez ise eylemler Meclis önünde devam edecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu