KıbrısManşet

Eylemin boyutu büyüyor

Hayvancılar Birliği'nin eylemine destek vermek amaçlı Balıkesir kavşağında bulunan Çiftçiler Birliği polisle gerginlik yaşıyor.

Eylem yapmak için izinleri olmadığı gerekçesiyle, Balıkesir kavşağında polis engeliyle karşılaşan çiftçilerin tarım araçlarıyla Lefkoşa’ya giriş yapmasına izin verilmedi.

“Lefkoşa’nın içinde daha fazla kalmak istemiyoruz çözüm bulun. Bu sıcağın içinde polis arkadaşlarla karşı karşıya kalacağız bu durum doğru değil. Kimsenin burnu kanamasın olayın boyutu büyüyor. Sorunları ya çözün ya da istifa edin çağrısında bulunan Naimoğulları, “Yeter artık!” dedi

Taleplerin ana maddelerinin karşılanamadığını açıklayan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Mustafa Naimoğulları, “Günün sonunda biz bu işlerin içindeyiz. başımıza ne geleceğini biliyoruz onayladıkları bir kaç karar ile bizi kandıramaz. Bu yüzden bu hayvancılar bu yollardan ayrılmaz”

Cemal Darbaz ise yaptığı açıklamasında Süt paramızın yüzde 55’ini gasp etti diyerek “Lütuf gibi çıkıp anlatıyor. Bir de uzlaştığımız bir maddede o bizden sormadan aldığını önümüzde belli olmayan bir gün ödeyeceğini açıkladı. Kanuna, nizama, yasaya uymuyorlar görüyoruz. Polisler mecbur burada olmak tek güçleri de bu. Biz polisle bu kadar zaman sıkıntı yaşamadık polis ile bugün karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu