GenelKıbrısManşet

Eylemli günlere “merhaba” dedik

Meclis’teki “temel hak ve özgürlükleri” kısıtlayıcı tasarılar ile ekonomik sıkıntılara karşı kitlesel eylemler başladı

Meclis’teki “temel hak ve özgürlükleri” kısıtlayıcı tasarılar ile ekonomik sıkıntılara karşı kitlesel eylemler başladı

Gazeteciler Birliği’nin ‘Özgürlük senden büyük, dokunma!’ sloganıyla başlayan eylemlilik süreci yayılıyor.

TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ KISITLAYICI

“Temel hak ve özgürlükleri” kısıtlayıcı hükümler içermesi nedeniyle Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda şiddetli tartışmalar yaratan 3 yasa tasarına karşı kitlesel eylemler başladı. Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Müfsidane Yayınlar (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Özel Hayatın Gizli Alanlarının Korunması (Değişiklik) Yasa Tasarısı hafta başında ivedilik istemiyle Meclis’e gelmiş, CTP ve HP milletvekillerinin karşı çıkması sonucu tasarıların ivediliği geri çekilmişti. Şiddetli tartışmalar yaratan tasarıların tamamen iptal edilmemesinden dolayı toplumun çok geniş bir kesimi rahatsızlık duyarken, kitlesel eylemler gündeme geldi.

GAZETECİLER BİRLİĞİ FİŞEĞİ ATEŞLEDİ

Toplumdaki tüm bireyler yanında gazetecilik mesleğini sürdürenlerin de temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayıcı hükümler içeren tasarılara karşı ilk örgütsel tepkiyi, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği verdi. “Özgürlük senden büyük, dokunma!” sloganıyla başlatılan eylemlilik sürecinde yüzlerce kişi sosyal medya hesaplarında profil resimlerini duyulan rahatsızlığı anlatan logo ile değiştirdi. Gazeteciler Birliği üyeleri dün sabah ise eylemini Başbakanlık ışıklarına taşıdı. Eylemde açılan pankartlarla yapılmak istenen değişiklikler konusunda halkın dikkatini çekmeye çalıştı. Birlik, eylemlerine devam edeceğini açıkladı.

BU AKŞAM PROTESTO MİTİNGİ VAR

Toplumsal Varoluş Platformu örgütleri de “Son dönemlerde yapılan zamları, alım gücünün korunmamasını, imzalanan ekonomik protokolü ve Kıbrıslı Türklerin iradesine yapılan müdahaleleri” protesto etmek için eylem kararları aldı. Platformdan yapılan açıklamada, bugün saat 07.00’de Başbakanlık ışıklarında pankartlı eylem ve broşür dağıtılacağı belirtilirken, saat 18.30’da ise Mehmet Akif Caddesi’nden (Dereboyu) Meclis’e doğru protesto yürüyüşü yapılacağı bildirildi. BES, Çağ-Sen, DAÜ-Sen, DAÜBİR-SEN, Dev-İş, Güç-Sen, Kamu-İş, Kamu-Sen, Koop-Sen, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, Tıp-İş, Türk-Sen ve KTEZO’nun oluşturduğu platform, halkı protesto yürüyüşüne katılmaya davet etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu