GenelManşetSiyasetTürkiye

Fahrettin Koca, DSÖ’ye yerli aşıyı anlattı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü’nün basın toplantısında Türkiye’nin salgınla mücadelesi hakkında bilgi verdi.

Sağlık çalışanlarının hızlı bir şekilde aşılandığını vurgulayan Koca, bir çok ülkeye de temin edilen aşılardan ulaştırıldığını söyledi. Koca Türkiye’nin aşı geliştirme çalışmalarının devam ettiğini ve yaz döneminde yerli aşının hazır olacağına inandığını belirtti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ile video konferans üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Avrupa bölgesindeki vaka artışları, corona virüsteki mutasyon, Türkiye’deki güncel durum ve aşı çalışmaları ele alındı.

DSÖ’nün tavsiyelerini izlediği için Türkiye’ye teşekkür eden Avrupa Direktörü Kluge, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faaliyetleri ve liderliği tüm ülkeler tarafından takdir görüyor. Güçlü veri ve bilgi sağlama sisteminiz nedeniyle sizi tebrik etmek istiyorum. Aynı zamanda Türkiye’de yürütülen aşı çalışmaları, hızlı tanı kiti çalışmaları ve virüsün genom dizilimi konusunda yaptığınız çalışmaların kapsamını artırdığınız için de tebrik ediyorum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu