KıbrısManşetSiyaset

Faiz Bey uzatmaları oynarken UBP demokrasiyi hasıraltı etti

Partisinin büyük desteği ile seçilen fakat bunu şu veyahut bu şekilde elinde bir demokrasi gücü olarak tutmayı başaramayan, her seferinde gelen baskılara boyun eğen bir kişinin doğal olarak liderlik etme vasfı ortadan kalkar

Partimin tabanı fokur fokur kaynıyor, (UBP) susmamın sebebi de bunu kontrol altında tutmaya çalışmaktır diyor genel başkan Faiz Sucuoğlu.. Sanırım artık söylediklerine kendisi bile inanmıyordur. Açıkçası Faiz Bey’in tutarsız, çelişkilerle dolu bu halinin ben de hiçbir izahı olamaz.

Ben bir Faiz Sucuoğlu değilim elbette. Olamam da.. Birçok insan gibi tez incinir, ucunda ne olursa olsun onurum ve haysiyetim için dünyayı yakarım..

Dolayısıyla Faiz Bey’i anlamam mümkün değil. Faiz Bey’in adının çokça geçtiği süreçlere şöyle bir baktım (UBP liderliğine soyunduğu dönemler) siyasi anlamda onca şey geldi başına.. Kendisinde dirayet aradım hiç olmadı, doğruları açıklamasını bekledim, ne mümkün! Onurlu duruş sergilemesini bekledim vs. Ciddi bir hayal kırıklığı yaşattı hem ben de, hem herkes de…

Faiz Bey bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de normal olmayanları normalleştirme çabasına girdi. Onur, haysiyet ara ki bulasın. Bütün bu yaşananlardan biz yorulduk, Faiz Bey ve partisi adına utandık, ülkemiz için kaygı duyduk. Fakat maalesef ne o, ne de onlar utanmadı. Koskoca partiyi rezil rüsva ettiler. Üstüne de alkışlarla normal olmayan bu yaşananları normalmiş gibi gösterdiler.

Peki bundan sonra ne olacak?

Daha önce de belirttiğim gibi, UBP seçmeni de tabanı da, yetkili organları da bu anomali durumu normalleştirerek eski kral öldü, yaşasın yeni kral deyip kaldıkları yerden devam edecekler. Halk nezdinde tartışmalı isim olarak bilinen Ünal Üstel ise önceden belirlendiği üzere DP ve YDP ile hükümeti kuracak.

UBP Başkanı Sucuoğlu “‘DP ve YDP’yle tekrar görüşemem bu etik olmaz” dese de cürmü kadar yer ya yakar, ya yakmaz misali hükümeti kurma görevi alan Başbakan namzeti Ünal Üstel, YDP ve DP ile görüşmelerine başladı.
Faiz Bey bir kez daha boşa konuşmuş oldu.

Şimdi ise başbakanlık gitti ama parti genel başkanlığını bırakmayacağım yaklaşımında. Yani bir taraftan da bu gücü elinde tutmaya çalışacak. Lakin ben bunun da çok uzun soluklu olacağını düşünmüyorum. Eli kulağında UBP’de bir liderlik arayışı başladı, başlayacak.

Partisinin büyük desteği ile seçilen fakat bunu şu veyahut bu şekilde elinde bir demokrasi gücü olarak tutmayı başaramayan, her seferinde gelen baskılara boyun eğen bir kişinin doğal olarak liderlik etme vasfı ortadan kalkar. Ağzıyla kuş tutsa bu vakitten sonra Faiz Bey’i UBP’nin başında tutan olmaz, en başta da ona bu yetkiyi zamanında veren üyeler.

Peki bu ne anlama geliyor?

Bütün bu yaşanan süreçlere baktığım zaman gördüğüm şey Faiz Bey’in siyasi yaşamının sonuna doğru ilerlediği. UBP’nin ise kendi organları ile yönetilmediğini ve meşruiyetinin ortadan kalktığını söylemek mümkün. Açıkçası kaç UBP’li dostumuz bunun farkındadır bilmiyorum.

UBP’nin bu vakitten sonra vereceği demokrasi kavgasını omuzlayacak bir tabanı hala var mı ondan da emin olamıyorum.

Lakin bu vakitten sonra Faiz Bey için de siyasi bir gelecek beklemek gerçekçi olmaz. Bu arada çok net olarak belirtmeliyim ki uğradığı akıbetin sorumlularından biri de bizzat kendisidir. Zira kendisinin yaşanan bu hadiselere karşı elindeki güce rağmen gösterdiği tavır bugünün belirleyicisi olmuştur.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu