KıbrısManşetSiyaset

Faiz Sucuoğlu: Ali Pilli, başbakanın kendisine sahip çıkmasını bekledi

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, 130 sağlık çalışanının kayıp olduğu iddiasıyla Ali Pilli'nin suçlandığını belirterek, "Pilli, başbakanın kendisine sahip çıkmasını bekledi. Eski sağlık bakanı olarak hedef tahtası olmasını önlemek gerekirdi" dedi

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, 130 sağlık çalışanının kayıp olduğu iddiasıyla Ali Pilli’nin suçlandığını belirterek, “Pilli, başbakanın kendisine sahip çıkmasını bekledi. Eski sağlık bakanı olarak hedef tahtası olmasını önlemek gerekirdi” dedi.

“PİLLİ, BAŞBAKANIN KENDİSİNE SAHİP ÇIKMASINI BEKLEDİ”

Pandemi Hastanesi’ne istihdam edilen 200 kişiden 130’unun kayıp olduğu iddialarıyla UBP Milletvekili Ali Pilli’ye sosyal medyada bir saldırı olduğunu belirten Sucuoğlu, Pilli’nin eski bir bakan olarak Başbakan Ersan Saner’in kendisine sahip çıkmasını beklediğini dile getirdi.

Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin dün konuyla ilgili meclisten açıklama yaparak, olaya son noktayı koyduğunu, Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in de bunu doğruladığını ifade eden Sucuoğlu, “Ancak bu açıklamayı Başbakanın yapması gerekirdi” dedi.

“BEKLEDİKÇE GERGİNLİK ARTTI”

Konuyla ilgili bekledikçe gerginliğin arttığını söyleyen Sucuoğlu, “Pilli için ‘parzitanca davrandın, adamlarını aldın’ şeklinde suçlamalar yapıldı. Oysa ateş küçükken çözülebilirdi” ifadelerini kullandı.

Başbakan tarafından bir açıklama gelmediğini ve iddiaların düne kadar devam ettiğini söyleyen Sucuoğlu, “Ali Pilli’nin 8-9 günlük süreçte hedef tahtası olmasını önlemek lazımdı. Sonuçta eski bir bakan bu saldırıların hedefi olmak durumunda kaldı” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu