KıbrısManşet

Faiz Sucuoğlu görüşmelere bugün YDP ve DP ile başlıyor

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında bugün önce YDP'yi ardından ise DP'yi ziyaret edecek.

3 Ocak milletvekilliği erken genel seçiminden birinci parti olarak çıkarak dün hükümeti kurma görevi alan Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, siyasi parti başkanlarıyla resmi temaslarına bugün başlıyor…

Sucuoğlu temaslarını iki günde tamamlayacak. Bugünkü görüşmeler Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ile Demokrat Parti (DP) ile; yarınki görüşmeler ise Halkın Partisi (HP) ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile olacak.

Verilen bilgiye göre, UBP Genel Başkanı Sucuoğlu, bugün saat 11.30’da YDP’yi, saat 14.30’da ise DP’yi ziyaret edecek. Yarın yapılacak HP ve CTP görüşmelerinin saatleri bugün gün içerisinde duyurulacak.

Cumhuriyet Meclisi’nde 7 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen yemin töreninin ardından Sucuoğlu, 5 Kasım 2021’de kurulan UBP-DP Koalisyon Hükümeti’nin istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunmuştu.

23 Ocak milletvekilliği erken genel seçim sonucuna göre, Cumhuriyet Meclisi’nde UBP’nin 24, CTP’nin 18, DP’nin 3, HP’nin 3, YDP’nin ise 2 milletvekili var.

Sucuoğlu’nun 15 gün içinde kabineyi Cumhurbaşkanı’na sunması veya görevi iade etmesi gerekiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu