KıbrısManşetTürkiye

Falyalı’dan bayrak tepkisi

Avrupa Parlamentosu'nda yaşanan saldırıya bir tepki de Les Ambassadeurs Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halil Falyalı'dan geldi.

Altın Şafak Milletvekilinin Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı saldırının yankıları sürerken bir kınama da Les Ambassadeurs Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halil Falyalı’dan geldi.

Yapılan saygısızlığın 2 olduğunu belirten Falyalı, Avrupa Birliği, Rum Yönetimi ve Yunanistan’ı gerekenleri yerine getirmesi konusunda göreve çağırdı.

Falyalı’nın açıklamasında şunlara değindi:

“Bayrak bir milletin özgürlüğünün, bağımsızlığının, egemenliğinin, şerefinin simgesidir.Bayrağa saldırmak bu değerlere saldırmak demektir.Bu 2 oldu. Önce 15 Kasım’da Rum ELAM Partisi militanları KKTC bayrağını yaktı şimdi de ALTIN ŞAFAK milletvekili Avrupa Parlamentosu’nda bayrağımızı yırttı. Bizim kimsenin özgürlüğüne, egemenliğine yönelik bir düşmanlığımız yoktur ; ancak bize saldırılması karşısında milletçe susup oturamayız. Bardak taşmak üzeredir. Yunan milletvekilinin bu davranışını en sert bir şekilde protesto ediyor , Avrupa Birliği, Rum Yönetimi ve Yunanistan’ı bu gibi olayların son bulması için gerekenleri yerine getirmeye , Türk milletine düşmanlık yapmak yerine dostluğa davet ediyorum.

HALİL FALYALI Les Ambassadeurs Otel Yönetim Kurulu Başkanı”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu