Güney KıbrısKıbrısManşetSpor

“Fanella”

Adamların sabit geliri ‘3,5 milyon Euro’; 1 milyon maç hâsılatı, 1 milyon TV yayın gelirleri, 1 milyon Euro da hediyelik eşya (ki Sofocleous Başkan “fanella” dedi) ve 500 bin Euro da sponsor-reklam gelirleri

Fi tarihiydi; Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin organize ettiği otobüs ile yeni bir AEL açılımı hedefli AEL Limassol F.C’nin basın toplantısına gitmiştik. Neco Ağabey (Necmi Belge) ile ilgili sanal Radyo Diriliş muhabbeti ve birçok âlem-ahkâm hâsıl olmuştu güzelim sahil şeridinde.

Hasan Hüda Hocamla Limasol Türk Mahallesi’ne bitişik Carob Mill adlı mekâna girerken bir’tuhaf olduk. Çok da dile getirilmedi ama beden dilimizde sanki de Cem Yılmaz’ın GORA filmindeki gibi ‘UFO gören masum köylü’ modundaydık.

Panoda AEL ve Fenerbahçe logoları yer alıyordu. ‘Şaka gibi komple-X’ bir şekilde bize ayrılan yere konuşlandık. Sofocleous Başkan, takımın eski futbolcusu Sevim Baba (Ebeoğlu) ve kulüp iletişim müdürü Avraam konun önemiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Bir’defa AEL’i diğer Rum kulüplerinden ayıran en önemli yönü ‘herhangi bir siyasi partinin gençlik kolları gibi çalışmaması’. Futbola salt futbol değerleriyle yaklaşan ve maçlarında sadece ‘AEL bayrağını’ kullanan bir tutum içerisindeler. Haa, fanatikler mi? Rakip taraftarların arabalarını yakacak kadar futbol holiganizmi hortlamış durumda o güzelim Limasol sahillerinde.

İlgili basın toplantısında sanal bayrak krizi, bütçe, kulübün sabit gelir kalemleri ve futbolcu yapısı filân hakkında bilgiler verilmişti. Bayrak hengâmesine UEFA zaten son noktayı koymuş; Her kulüp taraftarı, bağlı bulunduğu ülkenin bayrağını deşifre edebilir. Oynayan farklı ülke futbolcuların vatandaşları da o ülkenin bayrağını açabilir ama işin içerisinde ‘siyasal bir mesaj’ varsa, o vatandaşa kamu davası, kulübe de para cezası kesindir.

Diğer bir konu ise AEL’in yıllık bütçesiydi. Adamların sabit geliri ‘3,5 milyon Euro’; 1 milyon maç hâsılatı, 1 milyon TV yayın gelirleri, 1 milyon Euro da hediyelik eşya (ki Sofocleous Başkan “fanella” dedi) ve 500 bin Euro da sponsor-reklam gelirleri. Üstüne üslük devlet katkısı mı? ‘Sıfır’mış. Neyse, futbolcuların vatandaşlık durumunu sorduk? 17’si yabancı ve sadece 5’i millî ve de yerliymiş. İşte, hâl böyle olunca adamlar UEFA’da ilgili forma (fanella) ile çatır çatır seviye atlamaktalar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu