KıbrısKültür SanatManşetToplum

Farklı kültürler İskele’de buluştu

İskele Belediyesi’nin organize ettiği ‘5’inci Kültürlerin Kaynaşması etkinliği’ hava muhalefetine rağmen, şölen havasında gerçekleşti

İskele Belediyesi’nin organize ettiği ‘5’inci Kültürlerin Kaynaşması etkinliği’ hava muhalefetine rağmen, şölen havasında gerçekleşti.

SADIKOĞLU: KKTC’NİN DÜNYAYA TANITIMINDA BÜYÜK KATKI
İskele Belediyesi, Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinin beşincisini düzenledi. Konser ve dans gösterilerinin de yer aldığı etkinlikte, üçüncü ülke vatandaşlarının yerel yiyeceklerinin de satıldığı tezgahlar kuruldu. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu açılışta yaptığı konuşmada, “Kültürlerin Kaynaşması etkinliğimizi, bu yıl çıtamızı daha da yükselterek, üzerine güzellikler katarak hazırladık. Her bir noktasında büyük bir emek olan etkinlik alanımızda, sizlerin sevdiklerinizle birlikte güzel zaman geçirebilmesi adına çok çalıştık. Bizlerin her zaman söylediği gibi; dil, din, ırk ve renk ayrımı yapmaksızın düzenlediğimiz bu etkinlikte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm kültürlerimizi İskele’mizde buluşturmayı amaçladık” ifadelerini kullandı. Etkinliğin özelde İskele’nin genelde ise KKTC’nin yurt dışında tanıtımına çok ciddi katkılar sağladığına inandığını belirten Sadıkoğlu, “Kardeşlik, sevgi ve hoşgörü bu topraklarda hep var olsun” dedi.

TATAR: ÇOCUKLARIMIZ BİR ARADA EĞİTİM ALIYOR, KÜLTÜRLERİMZİ KAYNAŞIYOR
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar etkinlikte yaptığı konuşmada, İskele Bölgesi’nde dünyanın birçok ülkesinden gelerek, bölgeye yerleşenlerin olduğuna dikkat çekerek, “Çocuklarımız aynı okullara gidiyor ve kültürler kaynaşıyor” dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyaya tanıtılması açısından bu gibi etkinliklerin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu nedeniyle geçen hafta bulunduğu New York’ta birçok liderle görüştüğünü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerçeğini anlattıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yalnızca bölgesel olarak değil aynı zamanda küresel anlamda barışın, huzurun ve güvenliğin teminatı olduğunu da vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu