KıbrısManşetSiyasetToplum

Farklılıklarımız bir tarafa koyma zamanıdır

Bu ülkede insanlar parti devleti anlayışından çok çekti, çok mağdur oldu, çok haksızlıklar yaşadı...

Dünya görüşümüz duruşumuz ,düşüncelerimiz elbette farklı olabilir, bunlar demokrasinin gereği, hatta doğal olandır. Burada önemli olan her türlü farklılığa rağmen ortak paydalarımızı ortaya çıkarmaktır.

Dolayısıyla mevzu X parti Y,A parti ekseninde ele alınmayacak kadar yaşamsal öneme haizdir.. Mevzu gerçek anlamda memlekettir.. Doğup büyüdüğümüz, ya da yaşam kurduğumuz ülkemizdir.

Tabiatıyla ortak paydalarımızın başına bunu koyabiliriz, sonra iyi bir gelecek, insanca yaşam hakkı, demokratik düzenin tesisi, evrensel değerlere bağlılık ve en nihayetinde laik bir halk olarak uluslararası topluma dahil olmak için gereklerini eksiksiz yerine getirmek durumundayız.

Bu ülkede insanlar parti devleti anlayışından çok çekti, çok mağdur oldu, çok haksızlıklar yaşadı… Geriye dönüp baktığımızda gördüğümüz şey ise elimizden hızla kayıp giden bir ülkemizin olduğudur. Ve maalesef bu gerçeklik üzerinden hareketle bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birlikte yol almanın ne denli önemli olduğunu idrak etmektir.

Değerli dostlar içinde olduğumuz süreç ve geldiğimiz bu dönemde gemisini kurtaran kaptan anlayışını terk etmek gerekiyor zira bu gidişle yakın bir gelecekte kurtarılacak gemi dahi kalmayacak elimizde.

İşte tam da bu nedenle parti ayrımı yapmadan, ideolojik saplantılara girmeden, düşünce farklılıklarını bir tarafa koyarak memleket gailesi çeken, gelecek kaygısı duyan ve çocuklarımıza aydınlık bir gelecek sunmak isteyen herkesle birlikte hareket etmek zorundayız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu