KıbrısManşetSporTürkiye

Fatih Çintimar’dan “KKTC”ye mobing!

KKTC ile TC arasındaki siyasi, ekonomik ve tanınma iş birliği ne kadar üst düzeyde hareket etse de ne yazık ki Türkiye’deki spor federasyonları bunun tam tersi hareket ederek KKTC’ye karşı baş kaldırmış durumda

KKTC ile TC arasındaki siyasi, ekonomik ve tanınma iş birliği ne kadar üst düzeyde hareket etse de ne yazık ki Türkiye’deki spor federasyonları bunun tam tersi hareket ederek KKTC’ye karşı baş kaldırmış durumda! Özellikle Türkiye Atletizm Federasyonu bu durumun başını çekiyor…!

 

“KİMSE SAHİPSİZ OLDUĞUMUZU ZANNETMESİN”
KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, cumartesi günü İstanbul’da düzenlenecek 18. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda Milli atletimiz Buse Savaşkan’ın yanında olmak için adadan ayrılıyor. Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından herhangi bir resmi davet almayan Sakallı, kendi imkanları ile organizasyona katılacak. Sakallı, adadan ayrılmadan önce Türkiye Atletizm Federasyonu ile İslam Oyunları’ndan başlayan ve bugüne kadar süren kendilerine yönelik olumsuz tutumlarını kamuoyu ile paylaştı. Sakallı, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun kendilerini devamlı surette yok saydığını vurgularken “Kimse bizim sahipsiz olduğumuzu zannetmesin” dedi.

DIŞLANDIK, ÖNEMSENMEDİK, DIŞ KAPININ MANDALI OLDUK:
Kıbrıs Türk sporuna uygulanan uluslararası ambargolar halen devam ederken geçmişten günümüze ülkemiz sporcularının uluslararası arenaya tek çıkış kapısı hep Türkiye oldu. Sporcularımız, 85 Milyonluk Türkiye’de kendi dallarında kendi başarılarıyla Türkiye’yi temsil etmek üzere Milli Takımlara girmeyi hak ederek başarmış olsa da her daim Türkiye’deki federasyonlar tarafından dışlandılar, önemsenmediler ve dış kapının mandalı muamelesi gördüler.

 FATİH ÇİNTİMAR KKTC’YE KARŞI MOBİNG UYGULUYOR:
Son yıllarda bunun en açık örneklerini atletizm sporunda yaşadık. Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) başkanı Fatih Çintimar, nedeni bilinmeyen bir şekilde KKTC’ye, sporcularına, yöneticilerine, antrenörlerine ve hakemlerine karşı devamlı bir mobing uygulamakta. Çintimar bunu, TC ile KKTC devletleri arasında imzalanmış Gençlik ve Spor İşbirliği protokolü olmasına rağmen yapmaya devam ediyor.

 BUSE HEP DIŞLANDI, ZORLA YARIŞMALARA KATILDI:
Kadınlar yüksek atlamada son iki yıldır Türkiye şampiyonu olan ve 22 yıllık Türkiye rekoru kıran Milli atletimiz Buse Savaşkan’a yapılanlar her şeyi ortaya koymakta. Şu an da TAF tarafından tamamen dışlanan ancak KKTC Atletizm Federasyonu ve Başbakanlık destekleriyle Olimpiyat kotası arayan ve günün sonunda kota alması durumunda Türkiye adına yarışacak sporcumuza TAF tarafından bugüne kadar yapılmayan zorluk kalmadı. Buse, TAF tarafından olimpik kadrolardan, milli takım kamplarından, İslam Oyunlarından, Akdeniz Oyunlarından çıkartılırken, ülkemizdeki federasyon, sporu yönetenler ve TC elçiliği baskılarıyla bu organizasyonlara zorla dahil edildi.

FATİH ÇİNTİMAR ATLETİZMDE HERŞEYE ENGEL OLUYOR:
Kıbrıs Türk sporu adına tarihe geçecek bir başarı kovalayan sporcumuzun bu süreçlerde psikolojisi yerle bir olurken, bu yaşananları kendisine yapılmış bir darbe gibi gören TAF başkanı Fatih Çintimar ise daha da ileri giderek, atletizmde ülkemizden Türkiye’ye giden sporcuların en kötü kulvarlarda yarışmasına vesile oldu, müsabakalara gönderilen hakemlerimize görev verdirtmedi ve yarışları tribünlerden izlemesine neden oldu, federasyon yetkililerine karşı ne bir karşılama, ne de ödül törenlerinde ödül vermelerinin önüne geçti.

RUMLAR BAYRAĞIYLA İSTANBUL’DA OLACAK, DEVLETLER BU İŞE EL ATMALI:
Bugüne kadar Türkiye’de gerçekleşen hiçbir organizasyon için ülkemize davet göndermeyen TAF, son olarak önümüzdeki günlerde İstanbul’da yapılacak  Balkan Salon Atletizm Şampiyonası için de aynı tutumu sergiledi. Sporcumuz Buse Savaşkan şampiyona öncesinde yine zorluklarla karşı karşıya bırakılırken, Güney Kıbrıs Rum Kesimi bu şampiyonada yine İstanbul’da olacak ve bayrağını açacak. KKTC ile TC arasında siyasi alandaki yakınlaşmanın spor alanında tam tersinin yaşanması artık devlet yetkililerin bu işe el atmasını gerektiriyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu