EkonomiGenelKıbrısManşet

“Faturalarınızı ödemeyin!”

Gelir düzeyi ve ekonomik gücü fark etmeksizin, tüm vatandaşlar, esnaf ve iş insanları zamlı faturalara ateş püskürdü. KKTC Tüketiciler Derneği ise tüketicilere gelen astronomik elektrik faturalarını ikinci bir duyuruya kadar ödememeleri çağrısı yaptı

Gelir düzeyi ve ekonomik gücü fark etmeksizin, tüm vatandaşlar, esnaf ve iş insanları zamlı faturalara ateş püskürdü. KKTC Tüketiciler Derneği ise tüketicilere gelen astronomik elektrik faturalarını ikinci bir duyuruya kadar ödememeleri çağrısı yaptı

KIB-TEK’E KARŞI YUMURTALI PROTESTO… Vatandaş geçen aya oranla 3 kata yakın artan elektrik faturalarına isyan etti. Dün sabah Kıb-Tek tarafından gönderilmeye başlanan fatura bilgilendirme SMS’lerini gören vatandaşlar, gördüklerine inanmakta bir hayli zorlandı. Sosyal medya hesaplarından paylaştıkları elektrik faturalarına isyan eden vatandaşlar, bir önceki ay ile geçtiğimiz aya ait elektrik faturaları arasında adeta uçurum olduğunu savundu. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu önünde toplanan bir grup vatandaş, kurum binasını yumurta yağmuruna tuttu. Polis ekipleri bina çevresinde güvenlik önlemleri alırken, polis tarafından tutuklanan Mehmet Kılınç isimli vatandaş geceyi nezarethanede geçirdi.

“FATURANIZI ÖDEMEYİN” ÇAĞRISI… KKTC Tüketiciler Derneği, tüketicilere gelen astronomik elektrik faturalarını ikinci bir duyuruya kadar ödememeleri çağrısı yaptı. Dernek tarafından yapılan açıklamada, “Kıb-Tek Nisan ayı elektrik faturaları, tüketicilerde panik yaratmıştır. Derneğimiz tüketicilere gelen astronomik elektrik faturalarını ikinci bir duyuruya kadar ödememeleri için çağrı yapmaktadır” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, “Tüketicilere gelen astronomik elektrik faturalarını derhal iptal etmesi için Derneğimiz hükümete çağrı yaparak, reformist olarak kabul ettiği hükümeti istifa ettirecek bu sürece fırsat vermemesi için uyarmaktadır. Elektrikte yapılacak bir zammın piyasada tüketicileri isyan ettiren fahiş fiyatlara 2 katı yansıyacağını hükümet dikkate almalı ve zamdan kaçınması için tüketici örgütleri hükümeti önemle uyarmaktadır” denildi.

MECLİSİN GÜNDEMİ DE ELEKTRİK ZAMMIYDI… Cumhuriyet Meclisi’nin dünkü gündeminde de elektrik zammı vardı. Elektrik zammına halkın gösterdiği tepkilere değinen Başbakan Sucuoğlu, “Halkın reaksiyonu bizim için önemlidir. Eğer bir hata varsa hatadan dönmek de bir erdemdir. Baturalar yollanmaya başlandı. Kanayan bir yara varsa bunu düzeltmemiz lazım” şeklinde konuştu. Elektrik zammı konusunun bugün Bakanlar Kurulu’nda yeniden değerlendirileceğini kaydeden Başbakan Sucuoğlu, “’Geri adım atmayız’ diye bir şey yok. Hataysa, hatadan dönmek erdemdir. İmkânlar ölçüsünde ne yapabiliriz, tekrardan değerlendireceğiz” dedi. Elektrik zammı açıklandığı günden beridir faturaların üç kat fazla geleceğinin belli olduğunu ifade eden CTP Genel Başkanı Erhürman ise, “Siz bunu bilerek, ‘deneyelim bakalım reaksiyon ne olacak’ dediyseniz kötü, ama üç kat fazla geleceğini hesaplayamamışsanız daha da kötü” ifadelerini kullandı. Başbakan Sucuoğlu’nun konuşmasında söylediği “Hatadan dönmek erdemdir” ifadelerine işaret eden Erhürman, “Doğru hesap yapıp halkı sıkıntıya sokmamak daha büyük erdemdir” diyerek, hükümeti “çalakalem iş yapmakla” suçladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu