KıbrısManşetSiyaset

Fazilet Özdenefe: Her şey olabilir

CTP için “hadi bakalım sorumlu davranın” yaklaşımını samimiyetsiz bulduğunu belirten Özdenefe, “herkes aynaya baksın. Yıkıp dökeceksiniz sonra da CTP tampon… Bu akıl vermeler anlamsız. Biz, sorumlu muhalefet anlayışı ile çalışmalarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı

BRT ekranlarında konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fazilet Özdenefe, “Meclis verimli bir dönemden geçmiyor: Zaten pandemi Mart’tan beri tüm dünyada olduğu gibi bizim de gündemimizi oluşturuyor. Ülkede aylardır verimli çalışan bir hükümet olduğu gibi bir aydır da hükümet yok fiilen… Kimin iktidar kimin muhalefet olduğu belli olmayan bir ortamda komitelerde de neyi görüşeceksiniz. Ülke adına kayıp bir dönem… Derhal bu belirsizliğin ortadan kalmasını ülkemiz adına umuyoruz…” diye konuştu.

CTP için “hadi bakalım sorumlu davranın” yaklaşımını samimiyetsiz bulduğunu belirten Özdenefe, “herkes aynaya baksın. Yıkıp dökeceksiniz sonra da CTP tampon… Bu akıl vermeler anlamsız. Biz, sorumlu muhalefet anlayışı ile çalışmalarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ARTIK HER ŞEY OLABİLİR, NASIL ÖNGÖREBİLİRİZ Kİ!”

“Bir ülkede sıkıntı varsa, bu sıkıntıları ortaya koyup masaya yatıracak kurum parlamenter sistemde ‘siyaset kurumudur” diyen CTP’li Özdenefe, ‘nasıl bir hükümet modeli?’ sorusuna yönelik ise şöyle konuştu;

“Cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamlandı ama Ersin Tatar akıl-mantık ve teamül dışı istifasını dahi sunmadı… Kurultayda ise ikinci tura gidildi, yine öyle bir noktaya geldik ki hukuk bilgimiz, öngörülebilir siyaset tecrübemizin ötesinde gelişmeler… Pazartesiye iki aday uyandı, biri neredeyse kabinesini dahi açıkladı. İki gün sonra aniden iki aday geri çekildiler… Neyi öngörebiliriz artık… Hangi sağ duyu ile… Artık her şey olabilir… ”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu