Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Felaketlerden ders çıkarmıyoruz!

Yeşilırmak bölgesinin güneyinde, dağlık alanda dün öğle saatlerinde çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle akşam saatlerinde kontrol altına alınırken, tüm ülkenin yüreği ağzına geldi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Yeşilırmak bölgesinin güneyinde, dağlık alanda dün öğle saatlerinde çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle akşam saatlerinde kontrol altına alınırken, tüm ülkenin yüreği ağzına geldi.

Mersinlik yangın felaketinin üzüntüsü dinmeden bu kez de Yeşilırmak büyük bir felaketin kıyısından döndü.

Ekipler bölgeden ayrılmadı. Soğutma çalışmaları, sabaha kadar devam etti.

5 HELİKOPTERLE HAVADAN MÜDAHALE EDİLDİ… Yeşilırmak’ta çıkan yangını söndürmek için başta İtfaiye, Sivil Savunma, Orman Dairesi ekipleri, polis, askeri personel ve gönüllü vatandaşlar olmak üzere, herkes seferber oldu. Yangının sarp ve yüksek bir yerde olması dolayısıyla karadan müdahale edilmekte oldukça güçlük yaşanırken, uzun süre kontrol altına alınamayan yangına, Güvenlik Kuvvetleri’ne ait helikopterin yanı sıra Türkiye’den ve Güney Kıbrıs’tan ve İngiliz Üslerinden talep edilen yangın helikopterleri ile de müdahale edildi. Kuvvetli ve sürekli yön değiştiren rüzgâr, söndürme çalışmalarını oldukça zorlaştırdı.

TATAR: RÜZGARIN YAVAŞLAMASI SAYESİNDE… Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, rüzgârın azalmasıyla yangının kontrol altına alınabildiğini vurguladı. Yangının ilk çıktığı andan itibaren hızlı bir şekilde müdahale edildiğine işaret eden Tatar, yangının söndürülmesi yönünde çaba harcayan herkese teşekkür etti. Tatar, yangına elektrik kablolarından atılan bir kıvılcımın neden olduğunun tahmin edildiğini söyleyerek, rüzgârın yavaşlaması sayesinde yangının şiddetinin azaldığını söyledi.

ÜSTEL: YAZ AYLARI GELDİ, YANGINLAR ARTTI… Başbakan Ünal Üstel de yaz aylarının gelmesiyle birlikte yangınların arttığına işaret ederek, ekiplerin hızlı bir şekilde koordine olarak yangına müdahale ettiğini belirtti. Yangının farklı alanlara yayılmaması adına çaba harcandığına vurgu yapan Üstel, yangına havadan GKK’nın helikopterinin yanısıra Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan gelen toplam beş helikopterle müdahale edildiğini söyledi.

FEYZİOĞLU: İHA’LAR İLE KEŞİF UÇUŞU YAPILDI… Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Adana ve Antalya’dan gelen helikopterler ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ait helikopterin yangına müdahale ettiğini belirtti. Feyzioğlu, helikopterlerin keşif uçuşu yaparak, karadaki ekipleri yönlendirdiğini söyleyerek, Türkiye’den insansız hava aracı (İHA) desteği talep edildiğini belirtti. İHA’ların özellikle karanlıkta ekipleri yönlendirme noktasında görev yaptığını dile getiren Feyzioğlu, keşif uçuşu gerçekleştirildiğini de vurguladı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu