GenelKıbrısManşetSiyaset

FEMA, 27 Ağustos Cuma günü Polis Genel Müdürlüğü önünde toplanıyor 

Feminist Atölye (FEMA), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi (TOCED) ve Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Şiddete Müdahale Birimi’nde görev yapan polislerin, görev yerinden uzaklaştırılmalarına karşı 27 Ağustos Cuma günü saat 17.30’da Polis Genel Müdürlüğü önünde toplanacaklarını duyurdu. 

Feminist Atölye (FEMA), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi (TOCED) ve Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Şiddete Müdahale Birimi’nde görev yapan polislerin, görev yerinden uzaklaştırılmalarına karşı 27 Ağustos Cuma günü saat 17.30’da Polis Genel Müdürlüğü önünde toplanacaklarını duyurdu. 

FEMA, 2014 yılında Meclis’ten oy birliği ile geçen TOCED’in önemli unsurlarından olan Şiddete Müdahale Birimi’nde görev yapan polislerin, geçtiğimiz hafta görev yerlerinden uzaklaştırılmalarının ciddi şekilde endişe yarattığını belirtirken, 2018 yılından beridir birimde deneyim ve bilgi biriktiren polislerin uzaklaştırılmalarının, kadınlara ve LGBTQ bireylere yönelik şiddetin engellenmesinde ciddi bir zafiyet oluşturacağını bildirdi. 

Atölye, yıllardır toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele eden bireyler olarak taleplerinin bugüne kadar sadece Lefkoşa merkezli çalışan Şiddete Müdahale Birimi’nin tüm ilçelerde açılması ve bu birimler arasındaki koordinasyonun Polis Genel Müdürlüğü tarafından bir an önce sağlanması talebinde bulunurken, bu taleplerini dile getirmek ve TOCED için verdikleri mücadeleden vazgeçmediklerini ifade etmek amacı ile 27 Ağustos Cuma günü 17.30’da Polis Genel Müdürlüğü önünde toplanacaklarını duyurdu. 

FEMA, şiddete karşı mücadele eden tüm örgütleri ve bireyleri 27 Ağustos günü birlikte dayanışmaya davet etti. 

Feminist Atölye’nin açıklamasının tamamı şu şekilde: 

“2014 yılında Meclis’ten oybirliği ile geçen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi (TOCED)’in en önemli unsurlarından olan “Polis Şiddete Müdahale Birimi’nde görev yapan polislerin, geçtiğimiz hafta görev yerlerinden uzaklaştırılmaları hepimizi ciddi şekilde endişeye sevk etmiştir. 2018 yılından beridir Şiddete Müdahale Birimi’nde deneyim ve bilgi biriktiren polislerin yürüttükleri görevden uzaklaştırılmalarının, kadınlara ve LGBTQ bireylere yönelen şiddetin engellenmesinde ciddi bir zafiyet oluşturacağı aşikardır. Yıllardır toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele eden bireyler olarak, talebimiz bugüne kadar sadece Lefkoşa merkezli çalışan Şiddete Müdahale Birimi’nin tüm ilçelerde açılması ve bu birimler arasında koordinasyonun Polis Genel Müdürlüğü tarafından bir an önce sağlanmasıdır. Bu taleplerimizi dile getirmek ve TOCED için verdiğimiz mücadeleden vazgeçmediğimizi ifade etmek için 27 Ağustos 2021 Cuma günü, saat 17.30’da Polis Genel Müdürlüğü önünde toplanıyoruz. Şiddete karşı mücadele eden tüm örgütleri ve bireyleri bizimle dayanışmaya davet ediyoruz.” 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu