GenelKıbrısManşet

Feridun: Bu konunun gündeme gelmesinden bile rahatsız olanlar var

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mete Feridun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Euro’ya geçilmesinin hayal olduğunu belirterek, “ Euro’ya geçilmesi fikrini şu anda savunacak durumda da değilim, ama ortada böyle bir panik havası olduğunu görüyorum” dedi.

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mete Feridun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Euro’ya geçilmesinin hayal olduğunu belirterek, “ Euro’ya geçilmesi fikrini şu anda savunacak durumda da değilim, ama ortada böyle bir panik havası olduğunu görüyorum” dedi.

Ülkenin ileri gelen, toplumda saygı gören kişilerin Euro’ya geçiş konusunda popülist bir tavır olarak görmediğini dile getiren, Feridün şu ifadelere yer verdi,  “Üzülerek görüyorum ki bu memlekette belli noktalara gelmiş, belli bir maddi birikim yapmış, oldukça kazançlı işleri olan, toplumda saygı gören, fikirlerine önem verilen, televizyon programlarında kendilerince halka kanaat önderliği etmekten zevk alan, ama aynı zamanda da küresel rekabetten, evrensel bilgi düzeyinden, yabancı bir dil konuşmak durumunda kalabilmekten, ülkenin dünyaya açılmasından ve kendilerini el üstünde tutan insanların entellektüel standartlarının yükselmesinden ve küçük dünyalarındaki statülerini kaybetmekten ödü patlayan çok sayıda insanımız var.  Bu insanlarımız belli ki kendi küçük dünyalarındaki statülerinin devamı adına ülkede yeni bir konunun gündeme dahi gelmesinden büyük bir rahatsızlık duyuyor ve değişimi gündeme getiren insanları hemen itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.  Bunu kendi fikirlerimle alakalı olarak söylemiyorum, kaldı ki Euro’ya geçilmesi fikrini şu anda savunacak durumda da değilim, ama ortada böyle bir panik havası olduğunu görüyorum.  Ben de mevcut koşullarda ve konjenktürde Euro’ya geçilebilmesini hayal olarak görmekle birlikte bu hayali paylaşıyorum, tartışılmasını son derece faydalı bir entellektüel faaliyet olarak görüyorum ve bundan toplumum adına büyük ümit duyuyorum.  Yeni şeylerin gündeme getirilmesinden ve ezber bozan görüşlerin tartışılmasından ne zarar çıkabilir ki? Ben şahsen bunu kesinlikle popülist bir hamle olarak görmüyorum. Hiç kimse siyasi tercihini seçimin ertesi günü Euro’ya geçileceğini beklentisiyle belirleyecek değil. Ama bu fikrin gündeme getirilmesi adayların vizyon ve dünya görüşlerinin ne olduğunu ortaya koymak açısından son derece önemlidir. Şahsen bu benim kime oy vereceğimi direkt olarak etkiler.  Çünkü benim için Euro’ya geçiş demek sadece para biriminin değişmesi demek değil, Euro benim için para biriminden çok AB’yi, AB’nin değerlerini, rekabeti, bilgiyi, kültürü, dünyaya açılmayı, dünyadan kopuk yaşamak zorunda olmamayı, AB vizyonunu, adadaki çözüm vizyonunu devam ettirmeyi ve dünya ile kucaklaşma ümidimizi kaybetmemeyi sembolize eder.  Bu konunun gündeme getirilmesiyle alay edenler olabilir. Bence esas komik olan şey Euro’ya geçilebilip geçilememesini tartışmak değil, bu fikrin gündeme gelmesinden bile panik yaşayanların ve endişe duyanların kendi kendilerini bu şekilde ele verdiklerini görmektir”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu