EğitimKıbrısManşetSiyasetToplum

‘FETÖ üyesi’ yönetici akademisyen yasaklı göçmen ilan edildi!

İki üniversitede yedi yıl boyunca görev yapan ve Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu tespit edilen öğretim görevlisinin bu süredeki faaliyetlerinin ne olduğu kamuoyu tarafından kaygı ile merak konusu olurken bu kişinin yakın çevresi ve öğrenci aileleri de endişelerini koruyor.

AKADEMİSYEN MEHMET KINIK YASAKLI GÖÇMEN İLAN EDİLDİ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde patlak veren sahte diploma skandalı ile sarsılan yükseköğrenim şimdi de Mehmet Kanık isimli akademisyenin ‘silahlı terör örgütü üyesi’ suçundan yasaklı göçmen ilan edilmesi ile çalkalanıyor…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin lokomotif sektörlerinden olan yükseköğrenim sektörü sahte diploma skandalı ile kendinden söz ettirirken, KKTC’deki birçok üniversitede çeşitli soruşturmalar başlatıldı.

Araştırma ve soruşturmaların başlatıldığı yükseköğrenim sektörü ortaya çıkan gelişmeler ile çalkalanırken, ortaya çıkan gelişmelerin buzdağının görünen kısmı olduğu yorumları yapılmaya başlandı.

Konu ile ilgili Kıbrıs Postası’nın araştırmaları sonucu ulaştığı bilgilere göre, KKTC’de faaliyette olan iki özel üniversitenin birinde 3 yıl diğerinde ise 4 yıl boyunca görev yapan Mehmet Kanık isimli yönetici akademisyenin, FETÖ’ye üye olma suçundan yasaklı göçmen ilan edildiği öğrenildi.

7 yıl boyunca ülkede 2 özel üniversitede görev yapan bu akademisyenin ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 30 Ocak 2024 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından yasaklı göçmen ilan edildiği öğrenilirken 1 Şubat tarihinde kararın Resmi Gazete’de yayımlandığı görüldü.

Öte yandan görev yaptığı son üniversitenin ise, akademisyen ile ilişkisini 2 Şubat tarihinde kestiği tespit edildi.

İki üniversitede yedi yıl boyunca görev yapan terör örgütü üyesi öğretim görevlisinin, bu süredeki faaliyetlerinin ne olduğu kamuoyu tarafından kaygı ile merak konusu olurken Mehmet Kanık’ın yakın çevresi ve öğrenci aileleri de endişelerini koruyor.

Üniversitelerin düştüğü bu durumun ise sadece münferit olarak kurumlara değil topyekun yükseköğrenime zarar verdiği görüşü de kamuoyunda genel kabul görmüş durumda.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu