GenelKıbrısManşetToplum

Feyzioğlu: Katillerden Türk adaleti eliyle hesap sormak hepimizin boynunun borcudur

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde Şampiyon Meleker ve depremde hayatlarını kaybedenler anısına düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, herkesi saygıyla ve yüreğindeki büyük acıyla selamlayarak, “Bu acıyı birlikte paylaştık, ilk günden bugüne kadar her gün” dedi.

6 Şubat depreminde 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Feyzioğlu, iki devasa depremi, “asrın değil asırların felaketi” olarak niteledi.

“53 bin 537 canın içinde ciğer parelerimiz Şampiyon Meleklerimiz var. Toplarını biz almıştık, hediye etmiştik, hediye ederken kupa bekliyoruz demiştik. Söz vermişlerdi kupayı getirmeye… Tabutlarını taşıdık birlikte…” diye konuşan Metin Feyzioğlu, aileler için 6 Şubat’ta zamanın durduğunu dile getirdi.

“53 bin 537 bir sayı değil, her biri hayalleri, geleceği, umutları, sevdikleri, sevenleri olan canlarımız ve Şampiyon Meleklerimiz.” diyen Metin Feyzioğlu, şöyle konuştu:

“53 bin 537’ye hiçbir zaman sayı muamelesi yaptırmamak hepimizin görevidir, andıdır, sözüdür. Onlar canımızdır. Onları bina diye aslında tabutlara yerleştirmiş olan katillerden Türk adaleti eliyle hesap sormak hepimizin boynunun borcudur. Acı sırasında birlik olduk, adalet arayışında da Türk milleti olarak ayrım gözetmeksizin birlikteyiz.”

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye’yi yeni baştan çok daha sağlam yaparak, kentsel dönüşümü sağlamanın gelecek nesillere borçları olduğunu kaydeden Feyzioğlu, “Adaleti sağlamak da gelecek nesillere borcumuzdur.” dedi.

“Adalet eksiksiz sağlanacak ki bir daha hiç kimse ihmal ile izahı mümkün olmayan bu hareketlere, suçlara meyil etmeyecek. Bunu da başaracağımıza eminim” diye konuşan Feyzioğlu, Şampiyon Meleklerin adlarını sonsuza kadar yaşatacaklarını vurguladı.

Feyzioğlu, “Acınız, acımız, acımız acınız. Mekanları cennet olsun.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu