GenelKıbrısManşet

Feyzioğlu Kıbrıs Kültürüne çabuk alıştı

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçilisi Metin Feyzioğlu Lefkoşa Surlariçi Bölgesi’nde pazar yürüyüş gerçekleştirirken, paylaştığı fotoğraflarla birlikte yüklediği Kıbrıs şarkıları ve kültürel yapılar hakkında verdiği detaylarla dikkat çekti

FARKLI OLACAĞINI İLK GÜNDEN BELLİ ETTİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a güven mektubunu sunarak görevine resmi olarak başlayacak. Türkiye Cumhuriyeti Barolar Birliği Eski Başkanı Metin Feyzioğlu, geçtiğimiz gün ülkeye gelişi esnasında uçaktan çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti candır, Kıbrıs Türk halkı ve tüm vatandaşlarımız baş tacımızdır” sözleriyle yaptığı paylaşım ile bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm büyükelçilerden farklı olacağı mesajını ilk günden verdi.

“GÜZEL YÜREKLİ İNSANLAR DİYARI”

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, dün sabah köpeği Tontik ile birlikte Lefkoşa’da gezintiye çıktı. Girne Kapısı, Surlariçi ve Arasta bölge yürüyüş yaptı. Feyzioğlu sosyal medya hesabından polisler ve vatandaşlar ile çektirdiği fotoğrafları paylaştı. Metin Feyzioğlu paylaşımında “Sabahın dinginliği Lefkoşa bir başka güzel. Lefkoşa’da surlar içinde sabah erken yürüyüş. Güzel yürekli insanlar diyarı Kuzey Kıbrıs, Zarif insanlar diyarı Kuzey Kıbrıs” ifadelerini kullandı.

TOPLUMLA KAYNAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Dr. Fazıl Küçük’ün heykeli ve müzesini de ziyaret eden Feyzioğlu’nun Dr. Küçük için “Türkün ulusal kahramanı, büyük hayırların insanı Dr. Fazıl Küçük. Her Türkün yüreğinde yeri müstesnadır” ifadelerini kullanması da takdirle karşılandı. Feyzioğlu’nun, makam araçları ve koruma ordusu ile dolaşan siyasilerin aksine, Kıbrıs kültüründe alışılagelmiş şekilde vatandaşların arasında rahatça dolaşması ve toplumla kaynaşmaya çalışması da dikkatlerden kaçmadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu