GenelKıbrısManşet

Emsal tecavüz davasında toplamda 58 yıl hapislik cezası

Bafra’da 2 yıl boyunca 10 yaşındaki öz yeğenine tecavüz eden Fatih Bozkurt hakkındaki karar Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. Yakın akrabaya tecavüz olayında 5 davadan yargılanarak suçlu bulunan sanığa emsal teşkil edecek ceza verildi.

Bafra’da 2017 yılında 10 yaşındaki öz yeğenine tecavüz etmeye başlayan ve 2 yıl boyunca tehdit ve korkutmayla tecavüz eylemine devam eden Fatih Bozkurt’un Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargı süreci dün tamamlandı.

İtham edildiği “16 yaşından küçük çocukla cinsi münasebette bulunma”, “ Yakın akraba ile cinsi münasebette bulunma”, “16 yaşından küçük çocuğa cinsel istismarda bulunma”, “ 16 yaşından küçük çocuğun cinsel dokunulmazlığını ihlal etme amacı ile alıkoyma” ve “Vahim zarar” davalarını kabul etmeyip yaklaşık 1 yıla yakın devam eden duruşma sonucunda ikrar değişikliğine giderek aleyhindeki davaların tümünü kabul eden sanık, aleyhindeki tüm davalardan toplamda 58 yıl hapis cezası aldı.

Sanık aleyhindeki en ağır davalar olan ve müebbet hapis cezası ile cezalandırılabilecek “16 yaşından küçük çocukla cinsi münasebette bulunma”, “ Yakın akraba ile cinsi münasebette bulunma” davalarından 23’er yıl hapislik cezasına mahkum edilirken, verilen hapislik cezalarının en yüksek hapislik cezası verilen dava ile birlikte çekilmesi kararı nedeni ile 23 yıl hapis yatacak.

HABERİN TAMAMI-KIBRIS POSTASI

Kaynak: Kıbrıs Postası-Nadire Bahadi

https://www.kibrispostasi.com/c57-Adli_Haberler/n391950-mahkeme-baskani-fatma-senol-benzer-bir-olay-daha-once-yasanmadi

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu