EkonomiGenelKıbrısManşetSağlık

Özlediğimiz turizm yakında

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 3 Haziran’da çift aşı ve çift pcrlı karantinasız girişlerin açılmasıyla birlikte ülke turizminin yeniden eski günlerine döneceğini kaydetti.

KARANTİNASIZ GİRİŞLER TURİZMİ CANLANDIRACAK… Bakan Fikri Ataoğlu, yurt dışından çift aşı ve çift pcr’lı gelişlerle birlikte turizmin ve tüm otellerin açılıma hazır olduğunu ifade ederek, bu açılımla birlikte özlediğimiz turizmin çok yakın olduğunu söyledi.

ÜLKE CIVIL CIVIL OLACAK… Ataoğlu, turizm açılmasıyla ülkenin cıvıl cıvıl olacağını ve turizmcinin ve esnafın yüzünün güleceğini ifade ederek, bu konuda tarihin önceden açıklanması gerektiğine dikkat çekti.

AŞILARLA BİRLİKTE HAYAT NORMALE DÖNECEK… Tüm dünyada ciddi bir aşılama yaşandığına dikkat çeken Ataoğlu, Türkiye’den gelecek ciddi sayıda aşı ile ayni oranda da KKTC’ye çok sayıda aşının gelmesini beklediklerini ve istenilen noktaya kısa sürede gelmeyi beklediklerini kaydederek, “Aşılanma ile birlikte çift aşı ve çift PCR’ın kalkacağını düşünüyorum” dedi.

4 HAFTADA 20 MİLYON TL PİYASAYA AKTI… Bayram döneminde sadece açılan otellerin piyasaya akıttığı para miktarının 9 milyon TL olduğunu kaydeden Ataoğlu, bayram öncesi kapalı devre turizmin getirisinin ise 11 milyon TL, dört haftada toplam getirinin 20 milyon TL olduğuna dikkat çekti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yurt dışından çift aşı ve çift pcr’lı gelişlerle birlikte turizmin ve tüm otellerin açılıma hazır olduğunu ifade ederek, bu açılımla birlikte özlediğimiz turizmin çok yakın olduğunu söyledi.
Ataoğlu, turizm açılmasıyla ülkenin cıvıl cıvıl olacağını ve turizmcinin ve esnafın yüzünün güleceğini ifade ederek, bu konuda tarihin önceden açıklanması gerektiğine dikkat çekti.

Bir yıldır otellerin kapalı olduğuna dikkat çeken Ataoğlu, bakanlıkta Turizm Üst Kurulu oluşturduklarını ve bugüne kadar birçok toplantılar yaptıklarını ve taleplerini paydaşlar ile birlikte Sağlık Bakanlığı Üst kuruluna götürdüklerini kaydetti.

3 Haziran’da çift aşı ve çift PCR’lı karantinasız girişlerin onaylanması ile herkesin karantinaız ev karantinasına girmeden ülkeye girebileceğini ifade eden Ataoğlu, “Şu anda Sağlık Üst Kurulu’nun kararını bekliyoruz” dedi.
Tüm dünyada ciddi bir aşılama yaşandığına dikkat çeken Ataoğlu, Türkiye’den gelecek ciddi sayıda aşı ile ayni oranda da KKTC’ye çok sayıda aşının gelmesini beklediklerini ve istenilen noktaya kısa sürede gelmeyi beklediklerini kaydederek, “Aşılanma ile birlikte çift aşı ve çift PCR’ın kalkacağını düşünüyorum” dedi.

TURİZM İSTENİLEN NOKTAYA GELECEK

Ataoğlu, ülke turizminin arzu ettikleri noktada olmasa bile açılımların gerçekleşmesi ile birlikte beklenilen noktaya geleceğinden emin olduğunu kaydetti.

Gerek güney sınır kapıları gerekse kapalı devre, iç turizm ve çift aşı ve pcr ile karantinasız girişlerin de başlamasıyla turizmin ekonomiyi de ayağa kaldıracağını anlatan Ataoğlu, vatandaşların sosyal mesafe hijyen ve maske kurallarına uymalarına devam etmelerini istedi.

EKONOMİYE DOKUNUŞ OLACAK

Kapalı devre turizm ve iç turizmin dışında çift aşı ve çift PCR’lı kişilerin karantinasız ülkeye gelmesine izin verilmesi konusunda Sağlık Üst Kurulu’ndan onay beklediklerini kaydeden Ataoğlu, “Yurt dışından karantinasız gelişlerin başlamasıyla ekonomiye esnafa bir dokunuş olacaktır. Bu gelişler tarifeli seferlerle de olacaktır. Tüm acenteler ve rehberler de çalışmaya başlayacak. Tarihi ve doğal güzelliklerin görülmesi için taşımacılık sektörü de hareketlenecek ve turistler tekrardan esnaf ile iç içe olacaktır. Bunlar yaşanırken vatandaşlar sosyal mesafe ve hijyene de yine dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

SINIR KAPILARI İÇİN TEKLİFLER YAPTIK

Ataoğlu, güney sınır kapılarının açılması için kendilerinin de bir takım girişimler ve öneriler yaptıklarını söyledi.
Bu teklifler arasında güneyden gelenlerde de çift aşı ve çift pcr aranıp sınır kapılarında antijen hızlı test yapılması olduğuna dikkat çeken Ataoğlu, “Bu teklifimiz değerlendirilecek. Başbakan’ın dün Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamasında Sınır kapılarında geçişlerin pcr’sız olacağı yönünde. Sadece, Sağlık Üst Kurulu’nun koymuş olduğu kriterler olacaktır. Ülkelerin renklerine göre bir ayrım yapıldı. Şu anda iki toplumlu sağlık komitesinin kararı bekleniyor. Güney Kıbrıs’tan gelenler ülkemizdeki ekonomiye büyük katkı yapacaktır” dedi.

Yurt dışından gelen çift aşı ve çift PCR’lı gelenlerin iç turizm kapsamında açılan otellerde kalabileceğini kaydeden Ataoğlu, kapalı devre turizmi Bafra bölgesindeki otellere almaya çalıştıkların ifade etti. Kapalı devre turizmde gelenlere iki PCR ile birlikte dönüşten 72 saat önce bir PCR daha yapıldığın belirtti.
Ramazan bayramı döneminde vatandaşlara iç turizmi açtıklarını ve 3 bin kişinin üzerinde vatandaşların otellerde konakladıklarını kaydetti.

Özellikle bayram süresince Karpaz bölgesine yoğun bir akın olduğunu da ifade eden Ataoğlu, vakaların vatandaşların sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesiyle birlikte düşüşe geçtiğini ve bunun da turizmin önünün açacağını söyledi.

BAYRAM DÖNEMİ OTELLERDE 6 BİN KİŞİ KALDI

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Üst Kurulu ve sağlık çalışanlarına turizmin açılması ile ilgili aldıkları kararlardan ötürü teşekkür eden Ataoğlu, “Özellikle kapalı devre turizmin başlatılması hem ülke ekonomisine ve turizmine bir hareket getirmiştir. Turizm camiasının bir an önce hayat bulmasının ilki olan bileklikli kapalı devre turizm ile birlikte iç turizmini de başlattık. Bayram boyunsa 3 bin 132 kişinin kapalı devre turizm kapsamında yurt dışından, 3032 kişinin de kapalı devre turizm dışında vatandaşların iç turizmde otellerde konaklamışlardır” dedi.

4 HAFTADA OTELLERDEN PİYASAYA 20 MİLYON TL AKTI

Bu olumlu gelişmelerin yaşanmasıyla otellerin yavaş yavaş çalışmaya başladığını, turizm çalışanlarının işlerine geri döndüğünü ve bir hareketlenme ile sadece bayram döneminde sadece açılan otellerin piyasaya akıttığı para miktarı 9 milyon TL olduğunu kaydeden Ataoğlu, bayram öncesi kapalı devre turizmin getirisinin ise 11 milyon TL, dört haftada toplam getirinin 20 milyon TL olduğuna dikkat çekti.

KAPALI DEVRE TURİZMDE UÇAK SAYISI 10 GÜN SAYISI 5’E ÇIKTI

Kapalı devre turizm için otellere gelenler ile yaptıkları görüşmelerde gün sayısının artırılması talebinde bulunduklarını ve bunun beş güne çıkardıklarını ifade eden Ataoğlu, uçak sayısının ise bugün 10’a çıkardıklarını belirtti.

Turizm işletmeleri, oteller ve acentelerin kapalı devre turizm kurallarına tam anlamıyla uyduğunu da anlatan Ataoğlu, bileklikle ilgili Ercan Havalimanı’ndan gidecekleri otele kadar araçların da kontrolü yaparak cihaz takıldığını da kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu